2014-04-18

Bygglovrådgivningen – utökad service för dig som ska bygga

Nu utökar Landskrona stad servicen för dig som söker bygglov. En eftermiddag i veckan står stadsarkitektavdelningen till tjänst med information, rå...

2014-04-16

Stadsledningskontoret söker två nya avdelningschefer

Landskrona stad satsar offensivt på utveckling. Till Stadsledningskontoret söker vi nu två nya avdelningschefer – en för Tillväxt och näringsliv oc...

rotrock_webb

2014-04-14

RotRock med Ken Ring intar Landskronafestens huvudscen

Den för Landskrona så klassiska rotrocken gör sitt återtåg i samband med Landskronafesten i juli. På huvudscenen i Teaterparken kommer Ken Ring, Sy...

Penséer på Rådhustorget

2014-04-10

10 000 vårplantor utplacerade i Landskrona

Ett säkert vårtecken i Landskrona är när Parkenheten på Landskrona stad är i farten och förskönar staden med vårblommor. I år planteras över 10 000...


Val 2014

Val 25 maj 2014 Europaparlamentet

Europaparlamentet 25 maj

I år har vi två val. Först ut är valet till Europaparlamentet söndag 25 maj. Du som har rösträtt får ditt röstkort senast 7 maj då också förtidsröstningen börjar.

NSVA

NSVA testar ventiler på huvudvattenledningar

NSVA testar ventiler

Från 26 mars och ca en månad framåt testar NSVA ventiler på vattenledningar i Landskrona. Under tiden kan det bli luft i ledningarna och missfärgat vatten. Detta är helt ofarligt. Drabbas du, spola kallvatten till vattnet är klart igen.

Evenemang

Cornelius Vreeswijk

Från Bellman till Hellström

2014.04.22

Bibliotekets Vänner arrangerar kvällens intressant föredrag där Erik Seffers berättar om den svenska visskatten: Vår visskatt från Bellman och Evert Taube till Cornelius Vreeswijk och Håkan Hellström.

Läs mer och lyssna på Metropolitans hemsida

Premiär! – Livesänd Opera

2014.04.26

Under våren har Landskrona teater utrustats för att kunna sända opera - live från hela världen. Nu är det dags för premiär! Den 26 april kl. 19, sänds den första föreställningen - Mozarts Così Fan Tutte - live från Metropolitan i New York! Missa inte detta unika tillfälle att kunna vara med på premiären av en ny era för Landskrona teater!

Året runt i trädgård och kruka

Året runt i rabatter och krukor...

2014.04.29

...och lite råd om trädgård.

Helsingborgs välkända blomster- och trädgårdsdesigner Annika Anderberg-Boman delar med sig av sina erfarenheter angående komposition, färg och form i trädgården. Entré 40 kr för medlemmar i Landskrona trädgård, övriga betalar 70 kr. I entrépriset ingår kaffe med blomsterkaka. Välkommen!

Tycho Brahe-museet

Tycho Brahe-museet

T o m 2014.09.28

Nu öppnar Tycho Brahe-museet upp för säsongen. Under april är du välkommen under helgerna. Från maj och under sommaren är museet öppet dagligen. Turistbyrån har samlat information om hur du kan planera ditt besök på ön Ven. Planera din resa.

Kommunjouren

Felanmälan

Vill du anmäla ett fel gör du det enklast via webben. Du kan också ringa på telefon 0418-47 00 74 alla vardagar kl 9.00-16.00. Är det ett akut ärende under annan tid ringer du akut-jouren på 0418-47 39 95.
Gäller din felanmälan vatten/avlopp eller el och fjärrvärme – vänder du dig direkt till NSVA respektive Landskrona energi.

Landskronadagarna

Välkommen till Landskronadagen 24 maj

Välkommen till Landskronadagen

24 maj blir en härlig familjedag med aktiviteter och shopping i Landskrona city! Det blir en uppvärming för den stora Landskronafesten senare i sommar – av Landskrona, för Landskrona!

Kommunfullmäktige sammanträder

Rådhuset

Kommunfullmäktige sammanträder måndag 22 april klockan 18.00 i Rådhuset. Du är välkommen att följa det på plats eller via vår webbsändning. För funktionshindrade finns hiss på baksidan av Rådhuset.

Landskronaförbindelsen

Landskronaförbindelsen

En väg till stark utveckling av hela Öresundsregionen. Idéförslag till fast förbindelse mellan Landskrona och Köpenhamn samt stadsbyggnadsvision Landskrona 2063.

Ny film från Landskrona stad

Vi ger dig service – Teknik- och serviceförval...

Vi ger dig service

Landskrona stad ger service till dig som bor och verkar i staden. Det är en stor bredd i verksamheten och genom en ny film vill Teknik- och serviceförvaltningen visa den service de ger dig i din stad, Landskrona.

Utveckling av Öster

Tengbom

Vi utvecklar Öster

Landskrona stad har tillsammans med fastighetsägare och Landskrona stadsutvecklingsbolag ett uppdrag att göra Landskrona till en bättre stad att bo och verka i. Stadsdelen Öster är en viktig etapp i arbetet med att lyfta staden. Arbetet kommer att pågå de närmaste åren.