Landskrona som filmkuliss

2014-10-10

Se filmklipp från Bitch och Zon 261

Under senaste året har Landskrona varit kuliss för två större filmer. Nu bjuder regissörerna på smakprov på deras nya...

14-10-10_nightcup 2_webb

2014-10-10

Ungdomsnightcup för nionde året

Nu är det dags för årets ungdomsnightcup. För nionde året i rad samlas ungdomar från såväl Landskrona som grannkommun...

2014-10-08

Landskronabornas kultur- och fritidsvanor undersöks

I veckan får 1 200 slumpvis utvalda personer i Landskrona stad en enkät om kultur- och fritidsvanor hemskickad i brev...

2014-10-07

Kraftig minskning av anmälda brott i Landskrona under 2014

Den polisanmälda brottsligheten till och med augusti i år visar på en mycket positiv utveckling. Antalet anmälda brot...


Filmstad Landskrona

Filmstad Landskrona

Bitch och Zon 261

Landskrona har använts som kuliss till två stora filmproduktioner. Som en del av Landskronadagen visar vi två filmer med regissörerna Fredrik Hille och Csaba Perlenberg där de kommenterar sina produktioner.

Landskrona Stadsutveckling

Centrum Öster

Vi utvecklar Öster

Landskrona stad har tillsammans med fastighetsägare ett uppdrag att göra Landskrona till en bättre stad att bo och verka i. Stadsdelen Öster är en viktig etapp i arbetet med att lyfta staden. Arbetet kommer att pågå de närmaste åren.

Evenemang

Stadsbiblioteket

Språkcafé varje onsdag

2014.10.22

Varje onsdag klockan 17.30-18.30 kan du komma på språkcaféet för att träna svenska eller dela med dig av dina kunskaper. Vi träffas i caféet där det bjuds på kaffe och te. Vi sitter vid runda bord och prata om allt mellan himmel och jord. Ibland bjuder vi in gäster som berättar som till exempel sitt yrke eller sitt intresse. Ingen anmälan behövs.

Carmen i en live-sänding från Metropolitan Opera

Carmen – live från The Met

2014.11.01

I en live HD-sändning får vi se den popluära operan Carmen av Georges Bizets. Operan utspelar sig i Sevilla och såg kontorversiell när den hade preimär 1875 för den realistiska sklidringen av arbetarklassen. Operan innehåller kärlek, svartsjuk och död. Läs mer och se klipp på Metropolitans hemsida. Landskrona teater klockan 18.00.

Underart – Cirkus Cirkör, Mats Bäcker

Underart – Cirkus Cirkör

2014.11.07-09

Föreställningen Underart bygger på Olle Strandbergs egen historia om en krasch då han bröt nacken och blev förlamad från nacken och nedåt. I föreställningen medverkar sju artister från världens främsta cirkusscener. Biljetter via ticnet.se eller Turistbyrån.

Evergreens med Carling Big Band och Gunhild Carlin

Evergreens med Gunhild Carling

2014.10.23

Lions Club Landskrona fortsätter sin tradition med Evergreens och bjuder alla jazzälskare på en fantastisk kväll med Gunhild Carling och Carling Big Band. På Landskrona teater kl 19.00. Biljetter via Ticnet.

Kommunjouren

Felanmälan

Vill du anmäla ett fel gör du det enklast via webben. Du kan också ringa på telefon 0418-47 00 74 alla vardagar kl 9.00-16.00. Är det ett akut ärende under annan tid ringer du akut-jouren på 0418-47 39 95.
Gäller din felanmälan vatten/avlopp eller el och fjärrvärme – vänder du dig direkt till NSVA respektive Landskrona energi.

Kommunfullmäktige

Rådhuset

Kommunfullmäktige sammanträder (konstituerande möte) måndag 20 oktober klockan 18.00 i Rådhuset. Du är välkommen att följa det på plats eller via vår Webbsändning startar kl 18.00 20 oktober. För funktionshindrade finns hiss på baksidan av Rådhuset. Konstituerande

Hjälp oss med våra cykelsatsningar

cykel

Delta i vår enkät!

Var med och påverka våra cykelsatsningar! Hjälp oss genom enkäten nedan. Som tack för hjälpen är du med i utlottningen av fina priser!

Landskronaförbindelsen

Landskronaförbindelsen

En väg till stark utveckling av hela Öresundsregionen. Idéförslag till fast förbindelse mellan Landskrona och Köpenhamn samt stadsbyggnadsvision Landskrona 2063.

Facebook Landskrona stad