Bostadsområdet Esperanza i Landskrona

2015-07-02

Landskrona prisas som kulturmiljökommun

Riksantikvarieämbetet har tilldelat Landskrona 2015 års pris för årets skånska kulturmiljökommun.

2015-07-02

16 miljoner till Landskrona från Europeiska Socialfonden till arbetsmarknadsprojekt för ungdomar.

Landskrona stad har beviljats pengar från Europeiska Socialfonden (ESF) för ett 2,5-årigt arbetsmarknadsprojekt med n...

Gatukonst på Jönsaplan

2015-07-01

Unga Landskronabor sätter färg på staden

Under tre veckors tid har åtta unga Landskronabor haft som sommarjobb att göra gatukonst på Jönsaplan vid Stadshuskaj...


Upplev Landskrona

Kultur- och fritidskatalogerna, Landskrona stad

Sommarkataloger för Landskrona

Vill du få tips om roliga evenemang, utställningar och fritidsaktiviteter i Landskrona i sommar? Bläddra igenom Landskronas sommarkataloger. Båda katalogerna innehåller engelska översättningar.

Vill du jobba i Landskrona stad?

Tillsammans skapar vi BRA dagar

Vad jobbar vi med?

Vi som arbetar i Landskrona stad tycker om att arbeta med, och för, våra medmänniskor. Under sidorna Jobba hos oss hittar du lediga jobb, medarbetarberättelser, vårt personalpolitiska program om mycket mer om att jobba i Landskrona stad. 

Norra Borstahusen

Norra Borstahusen

Havsnära boende

Det skapas en ny, unik stadsdel med miljöanpassning och god arkitektur som ledord. Ett regionalt attraktivt boende!

Europaspåret

Landskronaförbindelsen

Köpenhamn på 14 minuter

En väg till stark utveckling av hela Öresundsregionen. Idéförslag till fast förbindelse mellan Landskrona och Köpenhamn samt stadsbyggnadsvision Landskrona 2063.

Evenemang

Ateljé Nell

Ateljé Nell i parken

2015.07.07-18

Vi tar med vår lilla grafikpress ut och ställer upp den under träden i parken utanför konsthallen. Här kan du pröva olika sorters tryck. Bildpedagoger finns på plats och inspirerar och visar. Om det regnar är vi inne på museet. Välkomna alla sommarlovslediga! Drop-in, kostnadsfritt.

Biets dag

Biets dag

2015.07.18

Biets dag på Nämndemansgården på Ven återkommer varje sommar. Skånes Biodlareförening informerar om biodling och honungsproduktion. Hela dagen kommer att handla om bin, biodling och produkter producerade av bin. Under dagen kommer du att se vad man som biodlare behöver i material och utrustning.

Allsång

Allsångståget

2015.07.15

Förra årets allsångskvällar får en repris med uppskattade Linda Lundqvist vid rodret. I år blir det två olika teman på kvällarna och kvällarna gästas av några av Landskronas duktiga lokala körer.Kvällens tema är svensktoppen.

Thulinträffen

Thulinträffen

2015.07.18

En nostalgidag med bilar, motorcyklar och mopeder. En speciell utställning för Citroen DS19 som i år firar 60 år. Det blir även gamla husvagnar, traktorer, veteranbilar. Underhållning med Beatstones och Cabaret Mix samt flera serveringar. Dagen innan är det som vanligt cruising genom centrala Landskrona

.

Kommunjouren

Felanmälan

Vill du anmäla ett fel gör du det enklast via webben. Du kan också ringa på telefon 0418-47 00 74 alla vardagar kl 9.00-16.00. Är det ett akut ärende under annan tid ringer du akut-jouren på 0418-47 39 95.
Gäller din felanmälan vatten/avlopp eller el och fjärrvärme – vänder du dig direkt till NSVA respektive Landskrona energi.

Landskronakarnevalen 2015

Landskronakarnevalen

Sommarens stora höjdpunkt!

23–25 juli bjuder Landskrona stad in till en karneval där hela stan kommer att andas, låta och dansa samba!

Bygglovrådgivning

Bygglovrådgivning och telefontider bygglov under sommaren

24 juni till 7 augusti har stadsarkitekt-avdelningen telefontid vardagar klockan 9.00-11.00. Under vecka 28-32 har bygglovsrådgivningen på torsdagar stängt och vi hänvisar då till telefontiden.

Jämför tjänster och service

Jämför tjänster

Vad erbjuder skolorna och omsorgen?

Nu kan du enkelt jämföra skolors utbud och omdömen samt service för hemvård och äldreboenden i Landskrona.  

Utveckling av Öster

Tengbom

Vi utvecklar Öster

Landskrona stad har tillsammans med fastighetsägare ett uppdrag att göra Landskrona till en bättre stad att bo och verka i. Stadsdelen Öster är en viktig etapp i arbetet med att lyfta staden. Arbetet kommer att pågå de närmaste åren.