Brygga i Lill-Olas


Badstränder

Våra strandbad har barnvänliga, långgrunda sandstränder och bra vattenkvalitet.
Vid de flesta stränderna har vi långa badbryggor för djupare dopp.

De bästa badplatserna finns i Borstahusen, i Lill-Olas (vid Semesterbyn) och i Ålabodarna (väster om Glumslöv). På Ven är det badplatser vid Kyrkbacken och Norreborg.

Redovisning av skötsel vad gäller stränderna längs kommunens del av kusten och på Ven samt fördelning av förvaltningarnas åtaganden finns på kartor, se informationsruta till höger. Vattenkvalitet och vattentemperatur vid strandbaden lämnar vi uppgifter om under sommartid.

Belysta motionsspår finns i Karlslundsparken vid Idrottsplatsområdet i Landskrona, i Borstahusen vid Semesterbyn och i Häljarp.

Strövområde finns i Saxtorpsskogen söder om Häljarp. Vandringsleder som är en del av Skåneleden finns både söderut och norrut, Havsleden respektive Häljarpsleden.

Snorkelleder

Nu finns två snorkelleder i Lill-Olas mellan nya bryggan och handikappbryggan. Ett antal bojar märker vid ytan ut de skyltar som finns på bottnen. Skyltarna berättar om
havets olika djur, om dess växter samt lite om historiska händelser. Informationsskyltar finns på båda bryggorna.Passar stora som små. Tänk på att gärna vara två när du snorklar. Trevlig snorkling!

Lekaktiviteter

För att göra badvistelsen ännu roligare har vi utrustat badplatserna med flera grejer som inbjuder till lek för barn och ungdomar.

Cement

 • Stor rutschkana som är placerad längst ut på piren
 • Hoppflotte som är placerad i havet i närheten av rutschkanan
 • För de minsta finns en röd dubbelrutschkana alldeles vid strandkanten. Här kan barnen ha skoj och åka parallellt med varandra.
 • Lekfontän placerad mitt på lilla pirarmen närmast land.
  Fontänen startar automatiskt vid angivna tider men är den inte ingång när just du vill leka så kan du själv starta den med ett sms. Skicka 1234bl till telefonnummer 0733-47 48 62. Fontänen är då igång i 10 min.

Lill-Olas

 • Ny badbrygga med stort soldäck, öppet året runt
 • Lekplats för de små
 • Beachplan med mål/nät
 • Snorkelleder

Campingen

 • Beachplan med mål/nät

Toaletter

Toaletterna vid Lill-Olas badstrand är öppna dagligen året runt.
16/9-14/5 kl. 09.00-18.00 och 15/5-15/9 kl. 09.00-21.00.

Vill du veta hur vädret är på Cement just nu?

Om Du skickar SMS till 72550 och anger texten ”VÄDER LANDSKRONA” kommer ett SMS tillbaka med väderuppgifterna just nu från Cement i Landskrona. SMS-tjänsten kostar 5 kronor.

Väder i Landskrona

Badtemperaturen

Bild: Anders Ebefeldt/ studio-e.se