Hova_krona.jpg [121kB jpg]

Hälso- och vårdadministratör

400 YH-poäng, 2 år

Ny utbildningsstart augusti 2016. OBS! Sista ansökningsdatum är den 30 april. Länk till ansökan hittar du uppe till höger

En utbildning som vänder sig till dig som är intresserad av att arbeta med kvalificerade administrativa uppgifter inom hälso- och vårdområdet. Vill du arbeta som en administrativ spindeln i nätet och utveckla nya rutiner, skriva journaler, boka patienter, dokumentera, arkivera, hjälpa till med IT-support och mycket annat inom offentlig eller privat sjukvård? Då är detta en utbildning för dig. Efter utbildningen ska du kunna tillämpa kunskaper och färdigheter som baseras på branschens beprövade erfarenhet samt ny forskning och omvärldsbevakning. Den administrativa yrkesrollen inom hälsa och vård förändras successivt, inte minst på grund av tekniken. I yrkesrollen kan det därför också ligga delaktighet i utredningar, sammanställningar och presentation av material som framkommit. Utbildningen ger dig den yrkeskompetens som idag bedöms viktig för framtida och nya arbetsuppgifter. En viktig del av utbildningen är LIA, lärande i arbete, där du under flera praktikperioder får komma ut i arbetslivet. Under dessa veckor ges chansen att praktisera sina färdigheter och lära sig branschen på riktigt nära håll.

För ytterligare information, kontakta utbildningsledare Lillemor Broman,
0418-47 02 16, lillemor.broman@landskrona.se.

Studeranderöster

"Jag sökte utbildningen för att jag vill jobba administrativt och att vården alltid legat mig varmt om hjärtat. Jag vill få kunskaper som jag kan tillämpa i min kommande yrkesroll. Att kunna jobba strukturerat och att planera sin tid är väldigt viktigt att ha med sig under utbildningen. Det är också viktigt att vara ödmjuk inför andra, men samtidigt inte vara rädd att ta för sig. Förkunskaper i data, ekonomi och engelska är bra att ha med sig. Engagemang, initiativ, planering och glädje är ledord jag skulle ge till framtida sökande."
Catarina, Hova-13


"Jag sökte utbildningen för att jag tyckte den passade mina önskemål. Att den skulle ha en administrativ inriktning samtidigt som jag ville fortsätta inom vården.
Eftersom utbildningen endast är på två år förväntar jag mig ett effektivt lärande. Att jag under kort tid kan lära mig mycket om mitt framtida yrke. Jag vill kunna ta examen och vara trygg i mitt arbete och ha de kunskaper som krävs för att arbeta som medicinsk sekreterare. Jag förväntar mig att lärarna har stor kunskap om området och att jag lär mig korrekt utifrån deras kunskaper. Det ärviktigt att ha med sig intresset för språk, både svenska och engelska. Under utbildningens gång får vi mer kunskaper om vilken språknivå som förväntas, och det gör mig trygg i den yrkesroll jag kommer att ha. Man behöver inte ha arbetat inom vården tidigare men det är en fördel att ha ett intresse för sjukdomar och medicin. Det är viktigt att vara noggrann och ha gott om tid. Utbildningen är krävande och man behöver en del av sin fria tid för att plugga. Men det är kul!"
Emilie, Hova-14

 

Hälso- och vårdadministratör

Kontakta oss

Yrkeshögskolan
Tel: 0418 - 47 30 60, Administrationen
0418 - 47 30 86, Elevbehandlingar Hud- och spaterapeut
 

Postadress:
Yrkeshögskolan Landskrona

261 80 Landskrona


Besöksadresser:

Emaljgatan 11 (Administrationen och utbildningen Hälso- och vårdadministratör) 
Karta

 

Koppargården 21- 23 (Hud- och spaterapeutKarta 

Emaljgatan 7 (Eventkoordinator) Karta 

 

Kontakta vår personal