Choose language: Svenska English
ven-perry-nordeng

Foto: Perry Nordeng

Välkommen till Ven!

För att hitta information om Vens boende, restauranger, transportmedel och sevärdheter, söker du i menyn till vänster under respektive kategori.
Du hittar också snabblänkar i menyn till höger, eller klicka här för att komma till Checklistan för Ven

Ven är en svensk ö som ligger i Öresund mellan Skåne och Danmark. Du har utsikt över Skåne på ena sidan, Danmark på andra, och vid klart väder ser man Öresundsbron i söder.

För många är ”cykla på Ven” ett vedertaget begrepp. Förutom att det ger en stunds motion är det enkelt att stanna för att njuta av utsikten, och öns prunkande grönska, eller varför inte ett bad vid en särskild strand. Ven har ett blomstrande konstnärs- och hantverksliv som är väl värt att utforska, och varför inte kombinera detta med ett eller flera besök på de många caféer och restauranger som finns spridda på ön.

Vens cykeluthyrning hittar du på toppen av backen vid Bäckviken, där du kan hyra cyklar för alla åldrar, samt tandemcyklar, cykelkärror, handikappcyklar, barnsitsar, barnkärror och cykelkorgar. Glöm dock inte din egen cykelhjälm!

Det finns även andra alternativ att ta sig runt på ön. Det finns en buss som utgår från Bäckvikens hamn, anpassad efter Ven-Trafikens avgångar. Bussen går över ön längs Landsvägen och släpper av- och på dig där du behöver. Man kan också boka häst och vagn eller traktorsläp. Tänk på att dessa transporter inte finns stående i hamnen, utan måste beställas i förväg. Milj-ö-bil (eller mer känt som golfbil) samt taxi är också alternativ att ta sig fram med.
För att läsa mer om transportmedel klicka här.