Stadsbiblioteket

 

Sök medier och reservera

Bibliotekskatalogen hittar du här >>>

För att söka, låna om, reservera medier eller ändra dina uppgifter klicka på länken ovan.

Låna om, reservera eller ändra uppgifter själv

Låna om:
Logga in med lånekortsnummer eller personnummer (10 siffror) samt din pinkod. När du loggat in kan du skaffa ett eget användarnamn och lösenord som du kan använda i fortsättningen. Välj "Mina lån" uppe till höger, markera de böcker du vill låna om och välj "Låna om". Kontrollera så att lånen gick igenom under varje bok. 

Reservera:
Du kan reservera utlånat material men också sådant som finns inne på stadsbiblioteket och andra bibliotek i nordvästra skåne. Logga in, sök upp mediet i sökrutan, klicka på titeln eller bokomslaget och välja sedan reservera.

Ändra uppgifter :
Du kan också ändra din adress, telefonnummer, emailadress och pinkod då du loggat in. Det gör du genom att klicka på länken "Mina uppgifter" och sedan "Mina kontaktuppgifter" för adress samt ändra nere till höger, "Ändra pinkod" för pinkod och "Ändra" under epost för epost. Glöm inte att trycka på "Spara" när du du avslutat.

Förvarning och meddelande om inkomna böcker via email :
Om du registrerar din e-mail på biblioteket så får du en förvarning då lånetiden på dina lånade böcker närmar sig sitt slut. Du får också direkt besked när dina reserverade böcker och fjärrlån har kommit.

Kontakta 0418 - 473 500 vid problem eller mer information.

Vill du ha ett lånekort? Kom till biblioteket och ta med giltig legitimation så hjälper vi dig. Är du under 16 år behöver målsman vara med. På biblioteket kan du få en lånekortsförbindelse där målsman ska skriva under. 
Tillsammans med ditt lånekort får du en pinkod. Den består av fyra siffror. Pinkoden behöver du för att logga in i katalogen, göra omlån och reservera. På stadsbiblioteket använder du även din pinkod när du lånar och för att logga in om du bokat en dator.

Låneregler:
1. Lånekort ska alltid visas upp vid lån
2. Du är personligen ansvarig för alla lån på ditt lånekort
3. Om du har förlorat ditt lånekort hör av dig till oss så att vi kan spärra kortet. Vill du ha ett ersättningskort kostar det 15 kr..
4. Normal lånetid är 4 veckor. För cd, faktafilm och tidskrifter är lånetiden 10 dagar. Spelfilmer får du låna i 2 dgr. DVD kostar 20 kr att hyra, videokassett är gratis. [OBS! Andra lånetider förekommer på filialerna!]
5. Du kan förlänga lån som inte är reserverade av andra låntagare. Förläng genom att logga in i katalogen eller genom att kontakta oss. 2 omlån är möjliga. Kortare lånetid förekommer på böcker med många reservationer. Fjärrlån kan ej lånas om på nätet. Kontakta biblioteket.
6. Du förbinder dig att lämna tillbaka det du lånat i tid. Återlämningsdatum står på ditt lånekvitto. Om du inte återlämnat dina lån i tid skickar vi en påminnelse. Därefter skickar vi en räkning och du blir även skyldig att betala förseningsavgift samt eventuell inkassoavgift. Om du efter detta lämnar tillbaka det du lånat behöver du bara betala förseningsavgiften.

Avgifter:
*
Förseningsavgift 3 kr/volym och dag. Barn under 16 år krävs inte på förseningsavgift. Om du har en skuld på 50 kr eller mer blir du spärrad och kan inte låna förrän du betalat av på skulden.
* Ersättning för förkomna eller förstörda medier kan ersättas av ett nytt exemplar. Annars är priserna: Vuxenböcker och cdböcker 400 kr. Barnböcker och cd-skivor 200 kr. Cd-rom, dvd, språkkurser och videofilm 500 kr. Tidskrifter 75 kr. Dyrare media kan ge högre belopp. 50n kr tillkommer i fakturaavgift.
* Fjärrlån kostar 10 kr/bok.
* Att reservera är gratis.
* Kopior kostar 3 kr/A4 och 4 kr/A3. Kopior för skolbruk kan göras gratis, max 5 st.


 

Kontakta Biblioteket

 Stadsbiblioteket: 0418-47 35 00
 Glumslövs bibliotek: 0418-47 49 02
 Häljarps bibliotek: 0418-47 44 14
 Vens bibliotek: 0418-47 49 11
 Mejla Biblioteken >>>

Synpunkter
Vad tycker du om våra bibliotek? Skicka gärna in dina synpunkter till oss.