Landskronabor berättar

Möt landskronaborna och deras personliga berättelser om staden och hur det kommer sig att de valt att bosätta sig i vackra Landskrona och de omkringliggande byarna.

Karin Joelsson och Magnus Adholm

Karin Joelsson pendlade från hemmet i Halmstad till arbetet på Sveriges Trafikskolors Riksförbund i Landskrona i sju år innan hon fick nog. Då började maken Magnus Adholm leta jobb i Landskrona och fick snabbt ett erbjudande som projektledare på GC-gruppen. 

Den avgörande pusselbiten som talade till Landskronas fördel var skissen på drömhuset i Norra Borstahusen. Paret köpte huset i juni 2016 och den 24 mars 2017 stod det klart.
– Vi har alltid sagt att om vi ska flytta, ska vi flytta till ett hus där jag kan se havet, säger Magnus Adholm.

Det kan han i dag. Gatuhuset på 125 kvadratmeter i Norra Borstahusen ligger hundra meter från strandlinjen och det finns inget som skymmer utsikten. Men det var inte bara havet och Borstahusen som lockade paret Joelsson-Adholm.

– Landskrona är en fantastiskt mysig stad med oförtjänt dåligt rykte. Här finns så mycket fint att upptäcka, och det är nära till allt. Vi brukar skämtsamt berätta för våra vänner att Landskrona en gång var tänkt att bli landets huvudstad, landets krona, säger Karin Joelsson.

Familjen Gamner

 Familjen Gamner bodde i Kungsbacka, men drömde om huset de fastnade för långt tidigare då de besökt pittoreska fiskeläget Borstahusen i Landskrona.

Av en slump, då familjen övernattade hos svärmor i Landskrona på väg till Sturup, låg huset ute till försäljning och familjen slog till direkt. Husdrömmarna förverkligades i SVT-produktionen "Husdrömmar" som sändes i februari 2016. I dag bor familjen och deras tre barn i det nyrenoverade drömhuset på Nedre gatan i Borstahusen. 

 

 

Fakta om Borstahusen

Havsnära med småbåtshamn, golfbana, naturstråk och badplatser i närheten.

Typ av boenden: Villor, nyproduktion och bostadsrätter
Antal förskolor och skolor: >5
Livsstil i området: Segling, golf, trädgårdsarbete, teater och kultur

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Relaterat innehåll  
Relaterat innehåll