Habilitering och rehabilitering

Omsorgsförvaltningen hjälper dig med habilitering och rehabilitering inom ramen för kommunal ansvarsnivå. Är du äldre än 20 år och på grund av omvårdnadsbehov eller funktionsnedsättning inte kan anlita primärvårdens rehabilitering kan du vända dig till oss. Genom träning och stöd skapar vi tillsammans med dig villkor för att du ska kunna leva ett så självständigt liv som möjligt.

Habilitering erbjuds dig som har en medfödd funktionsnedsättning eller i ung ålder fått en skada eller sjukdom som medfört funktionsnedsättning.  Du behöver få hjälp med att träna dina förmågor oavsett om de är fysiska, psykiska eller sociala för att skapa en fungerande vardag.

Rehabilitering erbjuds dig som genom skada eller sjukdom och behöver träning för att återfå möjlig fysisk, psykiskt och social förmåga. Beroende på din inkomst och omvårdnadsbehov betalar du en avgift.

I habiliteringen och rehabiliteringen ingår till exempel: 

  • gång- och trappträning
  • träna styrka och balans
  • få utprovat hjälpmedel och att träna att använda hjälpmedel
  • träna vardagliga aktiviteter som att laga mat, äta och komma upp ur sängen

Du är välkommen att kontakta arbetsterapeuter och fysioterapeuter via Landskrona stads växel 0418-47 00 00.

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Kontakta enhetschef  
Kontakta enhetschef

Enhetschef
Ulrika Hjort
0418-47 39 75
ulrika.hjort@landskrona.se

Sök kontakter via gaturegistret  
Sök kontakter via gaturegistret