Fritid för funktionsnedsatta

Fritidsaktiviteter är viktigt eftersom de skapar gemenskap och ger bra förutsättningar för en förbättrad hälsa. Aktiviteterna ger en stor glädje och en struktur i vardagen men öppnar också nya möjligheter att se på sig själv och sin förmåga.

Region Skåne har på sin hemsida sammanställt vad som är på gång (läger, reportage m.m.) samt vilka aktiviteter som finns i de olika orterna i Skåne. Fritidskonsulenter inom barn- och ungdomshabiliteringen kan hjälpa dig som har en funktionsnedsättning med tips och inspiration för din fritid. 

Aktiviteter under våren 2017

Tonårscafé

För dig som är född mellan 1999-2005 (12-17 år) och som har någon form av funktionsnedsättning. Du är välkommen torsdagar mellan den 12 januari och 8 juni (ej 23 februari, 13 april och 25 maj då det är lov).

Plats: Västervångskolan i Landskrona (ingång: Huvudentrén, från Löpargatan).

Tid: 17.30–19.30 

När du är här kan du bland annat pyssla, spela pingis,biljard, fotbollsspel eller tv-spel, sjunga karaoke, köpa fika eller bara umgås med andra ungdomar.

På Tonårscaféet arbetar ungdomssekreterare Lotta Landberg från Sektionen Fritid, och det finns även personal från Barn- och ungdomshabiliteringen i Landskrona på plats.

Mer information hittar du här

 

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Kontakt  
Kontakt

Sektionen Fritid
Lotta Landberg
0418-47 01 44

Barn- och ungdomshabiliteringen
Barbro Ask
0418-47 32 37