Kommande utställningar

Landskrona Foto Festival

Visas 8 september–15 oktober 2017

Man i blå drakt med glasögon och pärlhalsband poserar och tittar in i kameran. Porträttet är inklippt mot en grön bakgrund, och bredvid honom är en blomma i en sirlig metallvas inklippt.Som en del av Landskrona Foto Festival 2017 visas två utställningar på Landskrona konsthall: "The Others" av den franske fotografen Olivier Culmann och "Icons" av den schweiziska fotografduon Cortis & Sonderegger. Verken utforskar, sida vid sida, fotograferandets själva natur och utmanar åskådarnas tilltro till mediet och dess funktion som ett sätt att representera verkligheten.

I sin studio återskapar Cortis & Sonderegger några av världens mest ikoniska bilder, som exempelvis Hindenburgkatastrofen och det sista fotot på Titanic. Dessa välkända bilder från historiska händelser presenteras tillsammans med ikoniska bilder som har en särskild koppling till fotograferande: bilder av Robert Capa, Henri Cartier-Bresson, Man Ray, William Eggleston och Nicéphore Niépce. Fotograferna skapar en bild inom en bild genom att inkludera studiomiljön med ledtrådar till hur de har skapats – de får åskådaren att reflektera över hur bilder som numera utgör en del av det kollektiva minnet har skapats.

I "The Others" utforskar Olivier Culmann Indiens komplicerade förhållande till bilden och bildens komplicerade förhållande till jaget. I stället för att avbilda indiska människor använder han sig själv för att anta ett antal olika indiska roller som utforskar sociala och visuella koder som ger oss information om hur vi uppfattar och skapar identitet. Han avslöjar hur identiteter faktiskt framförs och illusionens makt. Fotografi används inte, som det är tänkt, för porträtt i pass som ska visa människors "rätta" identitet, utan som en ren visuell skapelse som låter all fantasi, all lek – även om den är på allvar – skapa ett otroligt stort antal olika bilder. Olivier Culmann tar sig an frågan om fotografiets själva natur på ett humoristiskt sätt.

Landskrona Foto Festival pågår under tio dagar, den 817 september 2017. Under denna perioden krävs festivalpass för entré till konsthallen Läs mer


Erik Hårdstedt  akvareller
Sandra Magnusson  textil

Visas 4 november–17 december 2017

Bläckfiskskulptur gjord i textilKonstnärsparet Erik Hårdstedt och Sandra Magnusson är verksamma i textilorten Uddebo i Västergötland. De samarbetar ofta konstnärligt på olika sätt och är engagerade i varandras processer.

Sandra arbetar främst med textila skulpturer men även måleri med teman som människokroppen och naturen ur ett holistiskt perspektiv. Hennes konst behandlar ofta det mänskliga ur ett fysiskt perspektiv.

Erik arbetar främst med akvarell - ofta i stora format med teman som psykologiska tillstånd, tankeflödet som ständigt utgör en bakgrund till våra liv, kulturella fenomen, konsumtion och konst. Han samplar och återbrukar mycket bildmaterial från både konsthistoria, religion och populärkultur.

Utställningen på Landskrona konsthall är Erik och Sandras första stora, gemensamma projekt.

Entré 20 SEK.   

Arr: Landskrona konstförening. 

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Kontakt  
Kontakt

Besöksadress
Slottsgatan
Citadellområdet 

Konsthallens entré

0418-47 31 15

Evenemang på konsthallen  
Evenemang på konsthallen