Kommande utställningar

 

The Olsson Art Collection

Visas 17 juni – 13 augusti 2017
Greger Olsson står i ett rum med sin samling av latinamerikansk konstThe Olsson Art Collection är en svensk familjeägd konstsamling som startades för drygt 40 år sedan av Ulla och Greger Olsson. Samlingen omfattar ett antal olika intresseområden, där den största delen är den samtida latinamerikanska konsten.

The Olsson Art Collection har byggts upp på vissa grundläggande principer, såsom att samtliga konstnärer i samlingen gör sin konst, både konceptuellt och handgripligen. Den innehåller inte heller konst tillverkad i industrialiserade processer eller annan slags masstillverkning.

I utställningen på Landskrona konsthall visas nu målningar, skulpturer, teckningar och grafik av åtta olika konstnärer från Syd- och Centralamerika ur familjen Olssons samlingar. 


Landskrona Foto Festival

Visas 8 september – 15 oktober 2017

Man i blå drakt med glasögon och pärlhalsband poserar och tittar in i kameran. Porträttet är inklippt mot en grön bakgrund, och bredvid honom är en blomma i en sirlig metallvas inklippt.Som en del av Landskrona Foto Festival 2017 visas två utställningar på Landskrona konsthall: "The Others" av den franske fotografen Olivier Culmann och "Icons" av den schweiziska fotografduon Cortis & Sonderegger. Verken utforskar, sida vid sida, fotograferandets själva natur och utmanar åskådarnas tilltro till mediet och dess funktion som ett sätt att representera verkligheten.

I sin studio återskapar Cortis & Sonderegger några av världens mest ikoniska bilder, som exempelvis Hindenburgkatastrofen och det sista fotot på Titanic. Dessa välkända bilder från historiska händelser presenteras tillsammans med ikoniska bilder som har en särskild koppling till fotograferande: bilder av Robert Capa, Henri Cartier-Bresson, Man Ray, William Eggleston och Nicéphore Niépce. Fotograferna skapar en bild inom en bild genom att inkludera studiomiljön med ledtrådar till hur de har skapats – de får åskådaren att reflektera över hur bilder som numera utgör en del av det kollektiva minnet har skapats.

I "The Others" utforskar Olivier Culmann Indiens komplicerade förhållande till bilden och bildens komplicerade förhållande till jaget. I stället för att avbilda indiska människor använder han sig själv för att anta ett antal olika indiska roller som utforskar sociala och visuella koder som ger oss information om hur vi uppfattar och skapar identitet. Han avslöjar hur identiteter faktiskt framförs och illusionens makt. Fotografi används inte, som det är tänkt, för porträtt i pass som ska visa människors "rätta" identitet, utan som en ren visuell skapelse som låter all fantasi, all lek – även om den är på allvar – skapa ett otroligt stort antal olika bilder. Olivier Culmann tar sig an frågan om fotografiets själva natur på ett humoristiskt sätt.

Landskrona Foto Festival pågår under tio dagar, den 817 september 2017. Läs mer


Erik Hårdstedt  akvareller, Sandra Magnusson  textil

Visas 4 november – 17 december 2017

Mer information om utställningen följer. Arr: Landskrona konstförening

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Kontakt  
Kontakt

Besöksadress
Slottsgatan
Citadellområdet 

Konsthallens entré

0418 - 47 31 15

Evenemang på konsthallen  
Evenemang på konsthallen