Om konsthallen

Landskrona konsthall byggdes 1963 till Landskrona stads 550 års jubileum, som en utställningshall för industridesign. Hallen är ritad av Sten Samuelson och Fritz Jaenecke.

Landskrona konsthall, sommartid.Landskrona konsthall är en av Skånes vackraste konsthallar. Med stora fönsterväggar och konkret formspråk smälter byggnaden in i den omgivande parken samtidigt som den har en distinkt form. Konsthallens sydvästra vägg pryds av en skulptural glasvägg av Erik Höglund. I konsthallens atriumgård finns en japansk trädgård skapad av Ulla Mohlin 1989. 

I parken runt konsthallen finns Kaptensgårdens Skulpturpark invigd 1998 och med verk av 20 konstnärer. 

Landskrona konsthall visar under perioden feb/mars - november konstutställningar i huvudsak i egen regi, men även i samarbete med bland annat lokala konstföreningar. Konsthallen är möjlig att hyra för utställningsverksamhet av konstföreningar och konstnärssammanslutningar. 

Konsthallen innehåller utställningshall, verkstad och ett café som 1963 kallades Sherrybar. 

Japansk trädgård

– i en atriumgård, mitt i konsthallen, finns en japansk utställningsträdgård skapad av trädgårdsarkitekt Ulla Mohlin 1989 i samband med en minnesutställning över Nobu Uta Hilding. Trädgården är donerad av Fredrikorna i Landskrona och anlagd av Löddeköpinge plantskola och Svalöf Weibulls AB.

Café Konsthallen

Inrymt i konsthallen finns ett café med inredning intaktfrån 1963. 
Caféverksamheten drivs av föreningen Café Konsthallen genom ett samarbete mellan Folkuniversitetet, Individuell Människohjälp och volontärer. Café Konsthallen serverar kaffe/te, prisvärda hembakade kakor och mindre smörgåsar som i så stor utsträckning som möjligt är ekologiska och fairtrade. 

Om utställningsrummet

- Ytterväggar runt utställningsrummet är av glas. Ytan på rummet är 530 m2, 3 fasta väggar i rummet, takhöjd 2.90 m. Golv i svart skiffer. Taket består av hängande plattor med underliggande regelverk. Det är möjligt att hänga lätta föremål i taket. Skärmsystem för ytterligare väggar finns ca 40 st 2,5 m höga 1,2 m breda. 

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Kontakt  
Kontakt

Besöksadress
Slottsgatan
Citadellområdet 

Konsthallens entré

0418 - 47 31 15

Evenemang på konsthallen  
Evenemang på konsthallen