Aktuella utställningar

Alla människor! – Om rättigheter och lika värde

Visas 12 februari  21 maj 2017
Texten "Motsatsen till kärlek är inte hat, det är likgiltighet" står utskrivet på ett ark papper som en del av en installation.Alla människor! – Om rättigheter och lika värde handlar om de mänskliga rättigheterna, hur de kom till, vad de innebär och hur de påverkar våra liv idag. Utställningen ger också möjlighet att fundera över och formulera vad vi själva kan göra för alla människors lika värde. I Alla människor! kan du bland annat jobba med kollage, lyssna på ett ljuddrama, se en kort film om de mänskliga rättigheterna och låta den unika citatmaskinen göra ett pappersarmband med ditt favoritcitat.

Utställningsrummet är framtaget av Forum för levande historia i samarbete med Riksutställningar och Unga radioteatern.


Sensual Knowledge

Visas 19 mars – 28 maj 2017

Abtrakt målning med blå former mot en vit-grå bakgrundEn utställning med Hannaleena Heiska, Rauha Mäkilä, Maiju Salmenkivi, Camilla Vuorenmaa, Frida Hultcrantz, Heidi Lampenius. Curator: Mika Hannula.

Landskrona museum presenterar med glädje och spänning för första gången en utställning med sex samtida konstnärer från Finland.

Sensual Knowledge återförenar en grupp Helsingfors-baserade målare som studerade tillsammans vid Academy of Fine Arts i Helsingfors. Konstnärerna har sedan studietiden varit i kontakt med varandra, men har innan denna utställning aldrig arbetat eller ställt ut tillsammans. Curatorn för utställningen, Mika Hannula, var under konstnärernas studietid rektor på akademin. 

Denna utställning fungerar som en plattform för ett återbesök i det förflutna hos var och en av konstnärerna. De återkopplar sina tidigare erfarenheter med de möjligheter och utmaningar som finns i grupputställningen just här och just nu. Utställningens titel, Sensual Knowledge, handlar om berättelser och processer. Genom att ställa ut tillsammans har konstnärerna möjligheten att bearbeta känslor och berätta historier. Detta gör de via måleriet, som i sin tur förmedlar känslor - abstrakta och figurativa, rumsliga och diskursiva.

Välkommen på vernissage och invigning söndagen den 19 mars kl 14-16. Konstnärer och curator deltar i invigningen.

In English >

Utställningen är framtagen med stöd från MTAB och Helsinki Contemporary. 

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Kontakt  
Kontakt

Besöksadress
Slottsgatan, 261 31 Landskrona
Ingång från Kasernplan.
Museet har även ingång från gatuplan, som leder direkt till hiss. 

Fri entré.

Ordinarie öppettider
Tisdag till söndag: kl. 12.00-17.00
Torsdag: kl. 12.00-20.00
Måndag: stängt

Museets entré

0418-47 31 20

Evenemang på museet  
Evenemang på museet