Aktuella utställningar

Under en stor sten i skogen

Visas vecka 19–29 2017

Svart-vitt fotografi av en räv i närbildUnder en stor sten i skogen är en utomhusutställning som i första hand vänder sig till förskolan. Fotografierna finns utplacerade på Kasernplan, Konsthallen och vid stranden (halvmånen).

Astrid Bergman Sucksdorff (1927–2015) var en svensk naturfotograf och barnboksförfattare till böckerna om Micki Rävungen och Ödetorpet. Hennes barndom präglades av avsked och möten med pappan Sten Bergman som utförde många expeditioner till länder i fjärran. Astrid lärde sig tidigt uppskatta naturen som omgav henne. Som tioåring gjorde hon sin första resa på egen hand. Med stor ryggsäck åkte Astrid till sjön Tåkern för att titta på fåglar och hitta bon.

Utställningen Under en stor sten i skogen är en upptäcksfärd i naturen. Följ med in i rävens värld. Vem är räven och vilka är djuren omkring? Vi får en inblick i hur den kloka och mytologiska räven lever och bor, vad den omger sig med och vad den hittar på.

Astrid Bergman Sucksdorffs fotografiska arv förvaltas sedan 2015 av Landskrona Foto/Landskrona museum.

Ladda ner pedagogiskt material >
Ladda ner flyer och karta >


TIME/LIGHT/LOVE  Swedish Photographic Portraits 1840–2017

Visas 8 juni 2017 – 28 januari 2018

Självporträtt av fotografen Anna Riwkin som Nefertiti, taget ca 1930. I väntan på uppförandet av ett fotohistoriskt museum i Landskrona presenterar Landskrona Foto tre unika utställningar med utgångspunkt i samlingar och arkiv. ”TIME/LIGHT/LOVE – Swedish Photographic Portraits 1840–2017” är den andra av dessa. Medan den första utställningen ”AgNO3: Histories of Science and Photography in Sweden”, som blev en publik- och kritikersuccé, undersökte gagnandet av fotografi för vetenskapliga syften rör sig denna uppföljande utställning kring det intima, det hemliga och det mänskliga.

Tid, ljus och kärlek; Landskrona museum låter människor med liv lika komplexa som våra egna träda fram ur förliden tid. Jämte våra liv löper berättelsen om våra liv, historier som berättas muntligt, i text och i bild, av oss själva och av andra. Vi dokumenterar och uppfinner varandra, vi drar ifrån och lägger till, vi avslöjar och döljer, vi ger och vi tar. Utställningens fotografier, extraordinära och vackra, skapar möjlighet att jämföra våra liv mot deras och mäta vår tid mot det förgångna. 

Information in English

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Kontakt  
Kontakt

Museets entré
0418-47 31 20

Besöksadress
Slottsgatan, 261 31 Landskrona
Ingång från Kasernplan.
Museet har även ingång från gatuplan, som leder direkt till hiss. 
Fri entré.

Ordinarie öppettider
Tisdag till söndag: kl. 12.00-17.00
Torsdag: kl. 12.00-20.00
Måndag: stängt

Sommaröppettider 
27/6–13/8 2017

Tisdag till söndag: kl. 10.00-17.00
Måndag: stängt 

Evenemang på museet  
Evenemang på museet