Pedagogisk verksamhet

Välkommen till Landskrona museum med elever och klasser!

Pedagog iklädd 1700-talskläder och peruk visar en skolklass utställningen "Nya staden" på Landskrona museumVi erbjuder visningar av utställningar, pedagogiska program och stadsvandringar för alla åldrar och årskurser. Ett besök hos oss anpassas alltid efter särskilda behov och önskemål.

Vi tar gärna emot lärare för fördjupnings- och inspirationsträffar.

I nyhetsbrevet "Skolan och museet" hittar du information om alla bokningsbara program för våren 2017.


Skicka visningsförfrågan >


Öppettider

Museet är öppet 12-17. Skolorna är välkomna från kl 8.15.

Kostnad

All museipedagogisk verksamhet är kostnadsfri för skolor i Landskrona, Svalöv och Kävlinge kommuner, övriga betalar 350 kr/grupp och museipedagog.
Om besök/visning ska avbokas görs det vänligen senast ett dygn innan överenskommen tid. Ej avbokat besök debiteras 350 kronor, gäller även skolor i Landskrona, Kävlinge och Svalövs kommun.

Matsäck

Om ni vill äta er matsäck på museet, säg till när ni bokar så vi kan anvisa er en lämplig lokal.

På egen hand

Välkomna att besöka oss på egen hand! Glöm inte att föranmäla besöket i god tid. Alla besök med grupper måste bokas in, även under ordinarie öppettider. Läraren ansvarar för klassen under hela museibesöket och det är inte tillåtet att låta eleverna gå själva i utställningarna. Fri entré för alla!


Under en stor sten i skogen 
Fotografier av Astrid Bergman Sucksdorff

Visas vecka 19-29 2017

Svart-vitt fotografi av en räv i närbildUnder en stor sten i skogen är en utomhusutställning som i första hand vänder sig till förskolan. Fotografierna finns utplacerade på Kasernplan, Konsthallen och vid stranden (halvmånen). 

Astrid Bergman Sucksdorff (1927 – 2015) var en svensk naturfotograf och barnboksförfattare till böckerna om Micki Rävungen  och Ödetorpet. Hennes barndom präglades av avsked och möten med pappan Sten Bergman som utförde många expeditioner till länder i fjärran. Astrid lärde sig tidigt uppskatta naturen som omgav henne. Som tioåring gjorde hon sin första resa på egen hand. Med stor ryggsäck åkte Astrid till sjön Tåkern för att titta på fåglar och hitta bon.

Utställningen Under en stor sten i skogen är en upptäcksfärd i naturen. Följ med in i rävens värld. Vem är räven och vilka är djuren omkring? Vi får en inblick i hur den kloka och mytologiska räven lever och bor, vad den omger sig med och vad den hittar på.

Astrid Bergman Sucksdorffs fotografiska arv förvaltas sedan 2015 av Landskrona Foto/Landskrona museum.

Ladda ner pedagogiskt material >
Ladda ner flyer och karta >

 

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Kontakt  
Kontakt

Bokningar av grupper
Carita Hermansson
0418-47 31 23
mån 8-16, tis 8-12, ons 8-12, tor 8-12

Frågor kring den pedagogiska verksamheten
Anneli Oxenstierna
0418-47 05 68

Evenemang på museet  
Evenemang på museet