Landskrona Trädgårdsgille
15-17/8

Årets gille är nu avslutat och vi tackar för oss, för denna gång. 
Har du förslag på förbättring får du gärna mejla oss på info.fok@landskrona.se

Vinnare av årets Flottaste Flotte blev Sten Christensen.

Hela resultatlistan från omröstningen hittar du som pdf här ZZZ

Diverse utsmyckningar på området som t ex odlingar i kundvagnar (som är gjorda av återvunna plastflaskor) är skapade av trädgårdsentusiaster från bland annat Landskrona Trädgårdsällskap. Omsorgsförvaltningen- Daglig verksamhet har skapat flaggspelet och den gröna bilen utanför museet är skapad av Anette Elmgren och Jennifer Bergqvist.

Se program >>>
Ladda ned hela programmet >>>
Karta över området >>>

Flytande trädgårdar 15-24/8

I vallgraven kring Citadellet huserar ett tiotal fytande flottar, klädda i grönska. Kreativa trädgårdsföretag tävlar om vandringspokalen för årets Flottaste Flotte. Nytt för i år är att du kan njuta av ἀottarna under hela tio dagar!

Tävling – Flottaste Flotten

Rösta på din favorit bland de flytande trädgårdarna! Röstningen pågår under hela Trädgårdsgillet fram till 14.00 på söndagen. Röstsedel finns i och vid Konsthallen. Vinnaren tillkännages vid picknickkonserten på söndagen. Den vinnande flotten deltar i Den stora trädgårdsfesten på Sofiero 29–31/8.

NYHET! Trädgårdsloppis

17/8 12.00–15.00 vid Konsthallen.Har du växter eller trädgårdsprylar du inte längre har plats till eller behöver? Töm för-rådet, dela dina förvuxna plantor och kom till Trädgårdsgillets Trädgårdsloppis. Det kostar inget att delta, men du behöver anmäla dig på vår hemsida senast den 8 augusti. Anmälan är bindande. Läs mer på hemsidan www.landskrona.se/tradgardsgille

Landskrona Konsthall

Internationella naivister 15/6–18/8
Sista helgen för sommarutställningen! Vår vackra konsthall visar måleri och skulptur med mer än 40 deltagande konstnärer från hela Europa. Öppet: Fre 13–19, lör 10–17, sön 12–17.Caféet serverar god fika (öppettider som Konsthallen). Ett begränsat antal picknickkassar finns att inhandla. Först till kvarn! Caféet drivs av föreningen Café Konsthallen med stöd av Folkuniversitetet, IM och Landskrona stad.

Rothoffska museikolonin

Ekologisk odlad koloniträdgård i Landskrona museums regi. Stugan är öppen dagligen 12.00–16.00, medan trädgården med sommar-blommor, perenner och grönsaker kan besökas under dygnets ljusa timmar. Museikolonin från 1903 hittar ni på Citadellvägen 21.Sommarutställning: Stadsodling – Vad är det?facebook.com/Rothoffsmuseikoloni

Minilandskrona

I sommar finns ett lekområde i parken vid Konsthallen som är skapat av och med feriepraktikanter. Under söndagen bemannas området av unga värdar. Arr: Landskrona stad/Sektion Fritid.

Odlingar på Citadellområdet

Historiskt sett har det funnits nyttoträdgårdar på Citadellet under lång tid. Vid Why not café sker odlingarna idag i Statens Fastighetsverks regi. Why not café är öppet 11.00–17.00.

På Ewerlöfs holme bedriver Folkuniversitetet odlingar i samarbete med Programmet för odlad mångfald, Erikstorps Kungsgård, Landskrona stad och SFV. Under gillet visar Folkuniversitetet upp odlingarna och även kombinationer av konstnärlig och praktisk stadsodling med återanvänt material.

På lördagen 14.00 grillar Restaurang Erikstorps Kungsgård grönsaker från odlingarna.

På Citadellet

Hemslöjdens butik har öppet på Citadellet fre 11–18, lör–sön 11–15.Utställning med Carsten Nilsson, Anna Wengdin och Mari Karlsson.Ateljé Paletten har utställning 16/8 11.00–16.00.

Trädgårdsgillet är ett miljömärkt event enligt Håll Sverige Rent.
Arr: Landskrona stad i samarbete med föreningar och företag

Trädgårdsgillet på Facebook

Vi samarbetar med

Samarbetspartner Trädgårdgillet

 

Trädgårdsgillet är ett Miljömärkt Event av Håll Sverige Rent

Håll Sverige Rent Miljömärkt Event

Trädgårdsgillet bjuder in till miljövänliga upplevelser. Lär dig mer om trädgårdsarbete i samklang med naturen, dekorera med växter och återbruk. På Trädgårdsgillet har vi naturligtvis sopsortering och grön el. Åk gärna kollektivt när du kommer hit genom att planera din resa med Skånetrafikens reseplanerare på skanetrafiken.se