Tvålfabriken

Tvålfabriken

I de gamla kvarteren vid hamnen, intill Citadellsparken, anrika Kassakroken och Kasernplan, börjar ett nytt kapitel i Landskrona stads 600-åriga historia. Tvålfabriken Sylva, byggt 1938 och belägen på hörnet Selma Lagerlöfs väg/Parkgatan, byggs om till bostadsrätter med bevarad industrikänsla. Ett väl förvaltat arv från forna tiders verksamhet som fabrik och till helt nyligen - Hotell Öresund. Det är exklusivt och annorlunda, personligt och ensamt i sitt slag. Ett progressivt projekt, olikt allt annat.

Många av lägenheterna har utsikt över Nyhamn och Slottsparken, och kombinerar 30-talets industriella arkitektur med materialval och lösningar för det moderna hemmet. De tidstypiska fönstren, pelarna i tegel/puts, detaljer som för tankarna till 30- och 40-talen - allt vittnar om en dynamisk historia och minst sagt spännande framtid. Arkitekt Frans Ekelund kunde sin sak när han ritade byggnaden på 30-talet.

Högst upp i huset finns det möjlighet att skapa något alldeles eget - låt oss kalla det loftvåning med ateljé, studio eller kreativ yta - i anslutning till själva lägenhetens ursprungliga 163 kvm. Egen takterrass och sundsutsikt bidrar till roof top living-känslan. Man kan också välja lägenheten med eget orangeri i den välkända Sylvabron, med mosaiker utförda av skulptören Anders Olsson 1938.

Huset kommer att innehålla totalt 28 lägenheter i storleken 1-5 rum, 32-234 kvm, med goda förvaringsmöjligheter i både vinds- och källarförråd. Här kommer också att finnas en gästlägenhet med 4 sovplatser och p-plats på gården. Det är den norra byggnaden av de två tvillingbyggnaderna, idag skilda åt av Selma Lagerlöfs väg, som nu görs om till lägenheter.

Säljstart sker i mars 2020, inflyttning planeras till kvartal 4, 2021.

Bostadsrättsföreningen Tvålfabriken i Landskrona utvecklas av Slottsplatsen Projekt AB i samarbete med totalentreprenören Peab.

Mer information hittar du hos Skandiamäklarna.

 

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Vid frågor  
Vid frågor

Johan Nilsson
Stadsbyggnadschef
0418-47 46 95
johan.nilsson@landskrona.se

Fredrika Klevborn
Mark- och exploateringschef
0418-47 35 75
fredrika.klevborn@landskrona.se

Senast uppdaterad av Marie-Anne Johansson