Välkommen hit!

Som nyinflyttad Landskronabo finns det mycket att sätta sig in i och uppleva för att få vardagspusslet att gå ihop. Denna sida försöker sammanfatta det viktigaste.

Vårdcentraler och mottagningar

Det finns ett stort urval av vårdinrättningar i Landskrona. Oavsett om du har specifika önskemål eller nöjer dig med närmsta alternativ, så har du möjlighet att göra ett aktivt val. Landskrona har också ett lasarett och jourläkarmottagning om helgerna.

  • Information om vård och mottagningar hittar du här.

Tandvård

Folktandvården i Landskrona finns i centrum och i norra Landskrona, på Pjäsgatan. Det finns även flera privata aktörer runt om i stan och byarna.

  • Kontaktinformation till folktandvården hittar du här.
  • Alla tandläkare i Landskrona går att söka på hitta.se.

Barnomsorg och skolor

Landskrona stad har flera förskolor och skolor i både kommunal som privat regi. Som förälder i Landskrona följer man sitt barn och sköter stor del av det administrativa och kommunikationen via olika e-verktyg och appen Förälder i Landskrona.

Resa och pendla

I Landskrona finns ett välutvecklat kommunikationsnät såväl inom staden som till närliggande kommuner. Stads- och länsbussar, Pågatåg och Öresundståg avgår med jämna mellanrum.

Träning och fritid

Det finns något för alla i Landskrona. Oavsett om du i vuxen ålder vill lära dig spela instrument på Kulturskolan, gå en kvällskurs i italienska, träna på gym, löpträna eller boka tennisbana - möjligheterna är oändliga.

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Senast uppdaterad av Malin van 't Wout