Strandbyn, Solskenet 3

Fribyggartomt för gathus inom Strandbyn

Illustrationsbild Strandbyn

Nu erbjuder Landskrona stad 1st tomt för gathusbebyggelse i Strandbyn till stadens tomtkö. Fastigheten är belägen i norra delen av staden mellan Öresund och Erikstorpsvägen.

Tomten är såld, tack för visat intresse!

Kartbild Strandbyn

Inom kvarteren finns gathustomter mellan ca 200 kvm och 250 kvm. Inom gathustomten ska köparen bygga ett bostadshus och själv flytta in. Hur och vad man får bygga styrs av den gällande detaljplanen samt kvalitetsprogrammet.

Notera att byggnation av gathus innebär att det kan finnas behov av att bygga ihop sitt hus med grannen och huset måste specialanpassas efter respektive gathustomt. På detta unika läge ställs högre krav på den arkitektoniska utformningen än normalt. Läs det särskilda Kvalitetsprogrammet som hör till detaljplanen.

 

Tidsplan och fördelning

Under slutet av juni skickas det ut intresseanmälningar till de 200 främsta i tomtkön och svarsdatum för detta är 31 juli 2020. Därefter sorteras anmälningarna i tomtköordning och överlämnas till Mäklarhuset i Landskrona som fortskrider med arbetet. Skulle tomten ej säljas då så kommer staden att fortsätta med resterande del av tomtkön.


Informations- och styrdokument

Att bygga sitt eget hus är ett stort projekt och det är många faktorer och bestämmelser att ta hänsyn till. För att intresserade ska kunna planera sitt bostadsprojekt har vi här samlat ett antal dokument som på olika sätt berör och påverkar det kommande markköpet och byggnationen. Läs samtliga noga innan ni bestämmer er för att köpa en tomt.

Notera att bygga ett gathus inom Strandbyn ställer högre krav på köparen och byggherren än inom ett mer normalt villaområde.

 

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Kontakta  
Kontakta

Mäklarhuset i Landskrona:

Jonny Svantesson
Telnr: 072-712 10 80
E-post:  jonny.svantesson@maklarhuset.se

Senast uppdaterad av Marie-Anne Johansson