Pluttra - förskolans egna digitala verktyg

Pluttra är ett verktyg för dokumentation, kommunikation och information som ger dig som vårdnadshavare nya möjligheter.

Pluttra

Du kan på ett enkelt sätt vara närmare ditt barns vardag och följa lärande, samspel och utveckling. Med hjälp av bilder, filmer, text och meddelande samlas all dokumentation för avdelningen eller ditt/dina barn lättåtkomligt för dig via Pluttra på webben eller i appen för Pluttra.

Webb
Du har alltid tillgång till Pluttra genom att logga in på www.pluttra.se  Här finns tillgång till dokumentation i form av Ögonblick och Reflektion som antingen kan gälla avdelningen eller ditt barn.

App
Genom att ladda hem Pluttras app till din smartphone eller surfplatta kan du få en notis när ett inlägg görs och du har alltid tillgång till Pluttra. Appen hittar du i appbutiken för din mobil/surfplatta.

Få tillgång till ditt användarkonto
När ditt barns förskola meddelar dig att de är ansluten till Pluttra gör du så här:

  • Lämna din mejladress till avdelningens personal.
  • Invänta mejl med inbjudan till Pluttra.
  • Klicka på länken i mejlen och fyll i uppgifterna samt välj lösenord.

Säkerhet

Säkerheten hålls på en mycket hög nivå. Detta gäller också respekten för barnets och din integritet. Mer om säkerheten hittar du i informationen till höger.

En snabb referenslista gör det lätt för förskolans personal att hålla koll på vilka barn som inte får förekomma på bild.

Den digitala dokumentationen som ditt barn samlar på sig under sin tid på förskolan följer givetvis med den dag ditt barn slutar. Du kan själv när som helst ladda ner ditt barns enskilda dokumentation genom ett knapptryck. Det gör att roliga minnen finns tillgängliga hela livet.

Avdelningens dokumentation kan endast ses av den personal som jobbar på avdelningen och av de vårdnadshavare som har barn på avdelningen.

Dokumentationen om ditt barn kan endast du som vårdnadshavare och personalen på förskolan se.

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Publicerat den av Monika Torkar

Senast ändrad