Fortbildningar på Skoldatateket

Skoldatateket erbjuder utbildning till lärare och elever kring samtliga datorprogram och appar som finns tillgängliga på våra skoldatorer och iPads i Landskrona. Vi kan även utbilda er när det gäller andra program och appar som stöttar elever med framför allt läsning och skrivning.

Innehåll på fortbildning

Jag har kort beskrivit funktionerna på de vanligaste programmen och apparna här på Skoldatatekets hemsida. Du kan se listor på dem genom att klicka på rutorna längre ner på sidan. Du kan även se förslag på andra liknande program och appar som ni kan få utbildning kring, men som din egen skola själva måste köpa in. Dessa stöttar elever framför allt med läsning och skrivning. Jag ger ingen fortbildning när det gäller vanliga appar som tränar färdigheter, som tex matematik-appar som tränar multiplikation eller programmering. Är du fundersam, så kontakta mig, Eija, så tittar vi på det tillsammans.

Hur kan en fortbildning gå till?

Det brukar ge mest när ni själva arbeta med programmet/appen i samband med att jag visar hur det fungerar. Jag kan även ha en ren visning av det digitala verktyget, när ni endast sitter och tittar på hur det fungerar och ser ut. 

Var hålls fortbildningarna?

Jag håller utbildningarna antingen på Skoldatateket eller på er skola.

Vem kan utbildas?

Jag kan utbilda hela kollegiet, ett arbetslag eller enskilda lärare.

Jag kan även utbilda en hel klass eller en enskild elev.

Hur anmäler du ditt intresse?

Kommunalt anställda fyller i den digitala "Ansökan om stöd från Skoldatateket", så hör jag av mig till kontaktpersonen för att bestämma alla formaliteter. 

 

Det finns redan färdiga fortbildningar

Läsåret 2021-2022 håller Skoldatateket även några fortbildningar om digitala verktyg på några bestämda datum, som lärare i de kommunala skolorna kan anmäla sig till gratis. Klicka på denna länk så ser du, och kan anmäla dig till, alla kurser som Centralt Verksamhetsstöd erbjuder kommunalt anställda.

Är du lärare på en privat skola?

Prata med din rektor som ska ha fått ett utskick från Centralt Verksamhetsstöd i Landskrona kring våra utbildningar. Kontakta annars mig, Eija Viitasaari, så kan jag hjälpa dig vidare.

 

Förslag på program och appar som skulle kunna vara aktuella

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Kontakta Skoldatateket  
Kontakta Skoldatateket

 

Eija Viitasaari

Specialpedagog

Chatta med mig på Teams
@   eija.viitasaari@landskrona.se
📞   0418 - 47 42 42


Mattias Löwdell

IKT-strateg

 

 

  Besöksadress:

Kavallerigatan 2B (Tyghuset)
261 31 Landskrona

Relaterat innehåll  
Relaterat innehåll

Senast uppdaterad av skoldatateket