Mat i förskolor och skolor

Maten i förskolan, grundskolan och gymnasieskolan är gratis för alla elever som är folkbokförda i Landskrona. Varje dag lagas cirka 4 300 skolluncher i våra egna kök.

Maten och måltiden är dagligen en viktig del i våra liv som njut­ning, källa till glädje, som mötesplats och kulturbärare. Våra matvanor grundläggs redan i unga år och ska sedan främja god folkhälsa och ge förutsättningar för ett gott liv. 

Vad blir det för mat?

Maten som serveras i skolan är alltid näringsrik och tillagas så mycket som möjligt från grunden. Varje dag serveras två rätter i skolrestaurangerna och det finns också alltid bröd och en salladsbuffé. Köket följer Livsmedelsverkets näringsrekommendationer.

Menyerna utvecklas efter säsong, gästerna önskemål och med inspiration av olika teman. Se aktuell meny >>

Vem lagar maten?

Det är kockarna på Landskrona stads serviceavdelning som lagar maten till eleverna i skolan och till barnen i förskolorna. För personalen är gästernas måltidsupplevelse i fokus. Maten ska lukta gott, se inbjudande ut, smaka gott i munnen och miljön i restaurangen ska vara trivsam. 

Ett 60-tal personer i 33 kök ser varje dag till att måltiderna tillagas och når ut till alla barn och elever. I 3 av köken tillagas all mat som sen transporteras ut till övriga kök som finns utspridda på skolorna och förskolorna i kommunen. Se vilket tillagningskök som lagar maten till respektive skola/förskola.

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Skolrestauranger  
Skolrestauranger

Asmundtorp, Seminarieskolan,
Häljarp, Öresundsgymnasiet

Liselott Francke
liselott.francke@landskrona.se

Västervång, Albano, Glumslöv,
Härslöv, Pilängskolan

Kjell-Mikael Lindvall
kjell.lindvall@landskrona.se

EU-logotyp.jpg

Mjölken vi serverar i skolan finansieras delvis av Europeiska garantifonden för jordbruket.

Senast uppdaterad av Louise Jönsson