Mat i förskolor och skolor

Maten i förskolan, grundskolan och gymnasieskolan är gratis för alla elever som är folkbokförda i Landskrona. Varje dag lagas cirka 4 300 skolluncher i våra egna kök.

Maten och måltiden är dagligen en viktig del i våra liv som njut­ning, källa till glädje, som mötesplats och kulturbärare. Våra matvanor grundläggs redan i unga år och ska sedan främja god folkhälsa och ge förutsättningar för ett gott liv. 

Vad blir det för mat?

Maten som serveras i skolan är alltid näringsrik och tillagas så mycket som möjligt från grunden. Varje dag serveras två rätter i skolrestaurangerna och det finns också alltid bröd och en salladsbuffé. Köket följer Livsmedelsverkets näringsrekommendationer.

Menyerna utvecklas efter säsong, gästerna önskemål och med inspiration av olika teman. Se aktuell meny >>

Vem lagar maten?

Det är kockarna på Landskrona stads serviceavdelning som lagar maten till eleverna i skolan och till barnen i förskolorna. För personalen är gästernas måltidsupplevelse i fokus. Maten ska lukta gott, se inbjudande ut, smaka gott i munnen och miljön i restaurangen ska vara trivsam. 

Ett 60-tal personer i 33 kök ser varje dag till att måltiderna tillagas och når ut till alla barn och elever. I 4 av köken tillagas all mat som sen transporteras ut till övriga kök som finns utspridda på skolorna och förskolorna i kommunen. Se vilket tillagningskök som lagar maten till respektive skola/förskola.

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Sommarmeny förskolor & fritids

Meny vecka 30-32

Skolrestauranger  
Skolrestauranger

Asmundtorp, Seminarieskolan,
Häljarp, Öresundsgymnasiet

Liselott Francke
liselott.francke@landskrona.se

Västervång, Albano, Glumslöv,
Härslöv, Pilängskolan

Kjell-Mikael Lindvall
kjell.lindvall@landskrona.se

EU-logotyp.jpg

Mjölken vi serverar i skolan finansieras delvis av Europeiska garantifonden för jordbruket.

Senast uppdaterad av Louise Jönsson