Boende & närmiljö

Välkommen till en stad vid havet, mitt i den växande Öresundsregionen. Under de sista åren har bostadsbyggandet i kommunen tagit fart, ibland på bekostnad av natur- och grönområden. Miljöförvaltningen värnar om balansen mellan boendemiljön och tillgången till fastighetsnära natur som har stor betydelse för rekreation och bevarande av den biologiska mångfalden. Dessutom sänker grönområden temperaturen i tätorten och minskar översvämningsrisker.

Karlslundsparken

Karlslundsparken är ett uppskattat rekreationsområde i Landskrona

Landskrona är en stad med stora möjligheter för dig som boende att trivas och att utvecklas i din närmiljö. Här på hemsidan finns mycket information om vad som finns att utforska, både under övriga rubriker under Leva & bo, men också under Se & göra. I just det här avsnittet om boende & närmiljö har vi samlat en del grundläggande information om infrastruktur för boende och om vad som gäller i staden.

 

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Kontaktcenter  
Kontaktcenter

Telefon: 0418-47 00 00

E-post: kontaktcenter@landskrona.se

Besök: 
Drottninggatan 7
Landskrona 

Senast uppdaterad av Rainer Weich