Snöstorm

Snöstorm inträffar när det är snöfall i samband med kraftig vind och mycket dålig sikt.

Snöstorm

Snödrivor, elavbrott och problem för kollektivtrafiken

Snöstormar kan orsaka snödrivor som blockerar vägar, elavbrott, och problem för kollektivtrafiken. I vissa fall kan människor bli insnöade i sina hem och vissa verksamheter tvingas stänga. Snöstorm är inte lika vanligt i Skåne som i andra delar av Sverige.

Hur får jag information om vad som hänt?

Vid en snöstorm ska du lyssna på Sveriges Radio P4. Om du inte har tillgång till elektricitet kan det vara bra att ha tillgång till en batteridriven radio, solcellsradio, bilradio eller vevradio. Om du har internet, titta på landskrona.se och krisinformation.se samt följ Landskrona stad på Facebook för att få veta mer. Det går även att ringa 113 13 om det är en större olycka eller kris som har inträffat.

Glöm inte att det alltid är bra att prata med din omgivning! Kanske kan ni hjälpa varandra? Ta kontakt med dina grannar.

Vad ska jag göra om det blir snöstorm?

Håll dig inomhus och lyssna på Sveriges Radio P4 för att få mer information om läget. Undvik att köra bil då det är halt och dålig sikt. Det kan vara många olyckor på vägarna. Om du måste åka så ska du ha med dig varma kläder, varm dryck, mobilladdare, ficklampa, liten snöskyffel och reflexväst ifall du blir stående utmed vägen.

Vart ska jag ta vägen?

När det är snöstorm är det viktigt att man inte är utomhus i onödan. Boende och besökare i kommunen uppmanas därför att stanna inomhus och följa informationen enligt ovan.

Så kan du förbereda dig på snöstorm

  • Förbered ett kit som kan vara bra att ha hemma. En checklista på detta går att skriva ut på hesafredrik.se 
  • Utrusta bilen med extra filt, ficklampa, en liten snöskyffel och reflexväst.
  • Sätt på vinterdäcken i tid!

Vad gör Landskrona stad?

Vi planerar för hur vi kan skydda och upprätthålla samhällsviktig verksamhet. I händelse av en snöstorm kommer vi att arbeta för att lindra konsekvenserna och då prioriterar vi människors liv och hälsa samt samhällsviktig verksamhet. Vi prioriterar även att vägar plogas.

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Senast uppdaterad av Caroline Johansson