Livsmedelsinspektioner vecka 25

Idas by the sea, Friskis och Svettis café, Mamma Teresa

Idas by the sea - Med anmärkning

  • Verksamhetens plasthandskar är inte avsedda för att komma i kontakt med feta livsmedel men används vid den typen av hantering.
  • Engångsförpackningar återanvänds för förvaring av andra livsmedel än de ursprungligen innehöll. Intyg på att engångsförpackningen är säker att använda till andra livsmedel saknas.
  • Rått färdigpanerat kött förvarades på ett sätt att det finns risk för kontaminering av färdiga livsmedel.
  • Ljummen potatissallad och tzatziki förvarades för länge i rumstemperatur.
  • Inlagd gurka, kapris och anjovis stod framme i rumstemperatur utan kylning under lunchen och sattes sedan in i kyl.
  • Den färska fisken var inte isad och stod framme på arbetsbänk.
  • Färdigpanerat rått kött som stod framme under lunchen höll 17 grader.
  • Brister i kunskap om riskerna som kan uppstå när livsmedel förvaras i fel temperatur
  • Obligatorisk allergiinformation till kund saknades

Friskis och Svettis - Utan anmärkning

Mamma Teresa - Med anmärkning

  • Temperaturen på varmhållningen under lunchen kontrolleras inte.
  • Enligt dokumentationen av nedkylningen framkom att temperaturen ibland kontrollerats 5 eller 6 timmar efter påbörjad nedkylning.

Send a comment about the site to the editors. If you have a comment regarding the response or regarding any municipal services you send an opinion.