Den här webbplatsen använder tjänsten Talande webb för uppläsning av innehåll på webbplatsen.
Värmebölja innebär en längre period med höga dagstemperaturer.
Vissa personer löper ökad risk vid värmebölja
Det finns personer som har en ökad risk för att må sämre vid värmebölja; sjuka, gamla, rörelsehindrade, små barn och gravida. När det är både torrt och varmt bildas gasen ozon, vilket kan göra att även personer med astma eller känsliga luftrör kan må sämre. SMHI utfärdar meddelande om höga temperaturer om prognosen visar maximitemperaturer på minst 26°C tre dagar i följd.
Hur får jag information om vad som hänt?
Vid värmebölja ska du lyssna på Sveriges Radio P4 för att få information om vad som har inträffat. För att veta mer kan du titta på krisinformation.se. Det går även att ringa 113 13, SOS Alarms nationella informationsnummer vid kriser och olyckor.
Det är viktigt att hålla sig uppdaterad på vad som rapporteras i medierna.
Kom ihåg att det alltid är bra att prata med din omgivning! Kanske kan ni hjälpa varandra?
Vad ska jag göra om det blir en värmebölja?
Vad kan jag göra redan nu?
Om du tillhör en riskgrupp, var extra uppmärksam när temperaturen stiger. Se till att ha tillräckligt med kunskap om hur du ska gå tillväga vid höga temperaturer. Det är bra att ha en fläkt hemma.
Vad gör Landskrona stad?
Vid en värmebölja för kommunens invånare kommer vi att prioritera människors liv och hälsa samt samhällsviktig verksamhet såsom förskolor och äldreomsorg.
Denna webbplats använder cookies för att förbättra användarupplevelsen.
Senast uppdaterad av Nina Persson Kerr
Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.