Den här webbplatsen använder tjänsten Talande webb för uppläsning av innehåll på webbplatsen.
Vi vill dela med oss av vår kunskap. Att förebygga skada på människor eller egendom vid brand eller olycka, är en stor del av räddningstjänstens arbete.
Vi har kunskapen och erfarenheten oavsett om det gäller att förebygga brand, släcka bränder eller att ge första hjälpen.
Vi delar gärna med oss av vår kunskap!
Du som är företagare får gärna kontakta oss och boka en utbildning inom det område som just du har behov av.
Här kan du läsa om vilka olika typer av utbildning vi erbjuder. Kanske har du andra önskemål, eller undrar något?
Tveka inte att kontakta oss! Du hittar våra kontaktuppgifter till exempel genom att klicka här.
Utbildningen vänder sig till alla som arbetar med och/eller beställer så kallade ”heta arbeten”. Exempel på heta arbeten är svetsning, arbete med vinkelslip, lödning, torkning eller skärning.
Tid: 7,5 tim
Kostnad: 3250 kronor / deltagare + moms
Utbildningen syftar till att ge deltagarna kunskaper och färdigheter som svarar mot de krav som försäkringsbranschen ställer vid heta arbeten.
Efter avslutad utbildning med godkänt resultat utfärdas ett certifikat som gäller i fem år. Därefter krävs repetitionsutbildning för att förnya certifikatet.
Här nedan kan du se vilka utbildningar som är tillgängliga i Landskrona och även boka dem online.
Utbildningen utförs av Räddningstjänsten Landskrona i Brandskyddsföreningen Skånes regi.
Klicka på länken nedan så kommer du till samlingssidan för alla kurser av heta arbeten.
Deltagaren får en grundläggande utbildning i brandskydd både teoretiskt och praktiskt.
Deltagaren ska efter genomförd utbildning bli medveten om riskerna vid en brand, förebyggande av brands uppkomst samt vikten av en snabb och säker utrymning. Vidare ska deltagaren kunna släcka brand i kläder och, genom praktiska övningar, bli väl förtrogen med den brandsläckningsutrustning som finns på arbetsplatsen.
Kräver inga förkunskaper
Tid: ca 3,5h
Kostnad: 6900 kronor + moms / kurs (max 15 deltagare)
Deltagaren får en grundläggande utbilning i första hjälpen, hur man agerar vid ett sjukdomsfall samt hur man avhjälper akuta tillstånd. Utbildningen varvas med teori samt praktiska moment.
Deltagaren ska efter genomförd utbildning ha fått den kunskap som krävs för att bryta det negativa händelseförloppet då någons allmäntillstånd har försämrats. Deltagaren skall kunna göra en kvalificerad bedömning av läget, påkalla hjälp, larma SOS samt praktiskt kunna agera vid vanligt förekommande olycksfall/sjukdomstillstånd.
Kräver inga förkunskaper
Tid: 3,5h
Kostnad: 6900 kronor + moms / kurs (max 15 deltagare)
Deltagaren får en grundläggande utbildning i Hjärt- och lungräddning samt användning av hjärtstartare i samband med hjärtstopp med fokus på praktiskt utförande.
Vid ett hjärtstopp minskar chansen för överlevnad med 10 procent för varje minut som går innan behandling påbörjas. Det är med andra ord viktigt med ett snabbt agerande vid hjärtstopp och det är där vi lägger fokus.
Deltagaren ska efter genomförd utbildning känna sig trygg med, och ha handlingsberedskap för att använda sig av livuppehållande åtgärder. Våga starta hjärt- och lungräddning samt våga använda hjärtstartaren.
Kräver inga förkunskaper
Tid: 1,5h
Kostnad: 5000 kronor + moms / kurs (max 12 deltagare)
Deltagaren får en utbildning i att utföra hjärt- och lungräddning på barn
Kostnad: 5000 kronor + moms / kurs (max 8 deltagare)
Enligt lagen (2003:778) om skydd mot olyckor har den som äger en byggnad och den som bedriver verksamhet där, det yttersta ansvaret för sitt brandskydd.
Det innebär en skyldighet att i skälig omfattning hålla utrustning för livräddning vid brand och att i övrigt vidta de åtgärder som behövs för att förebygga brand och för att hindra eller begränsa skador till följd av brand.
Intresserad av att läsa mer om SBA? Klicka här
Vi går igenom stegen i SBA (Systematiskt brandskyddsarbete) och ni får enkla verktyg att systematiskt sköta ert brandskydd.
Vi tar bland annat upp:
Tid: 7 timmar
Kostnad: 1200 kronor + moms / deltagare
Utbildningen Anläggningsskötare brandlarm vänder sig till personer som är eller ska bli anläggningsskötare för en brandlarmanläggning.
Utbildningen syftar till att ge anläggningsskötaren kunskap om risker, lagar och regler men även kännedom om funktion, skötsel och underhåll.
Utbildningen uppfyller kraven i SBF 110 Regler för brandlarm.
Kostnad: 3425 kronor + moms / deltagare (max 15 deltagare)
Varje verksamhet och byggnad har sina egna unika förutsättningar ifall en situation uppstår som innebär att man måste utrymma stället.
Det räcker inte att bara ha bra rutiner om det börjar brinna och utrymning måste ske. Rutinerna måste regelbundet övas för att alla berörda förstår vad som ska göras - först då kan man agera så som det behövs.
Utforma utrymningsövningarna tillsammans med Räddningstjänsten. Då skapas de bästa och effektivaste förutsättningarna för en lyckad utrymning.
Tid: Beroende på objektets storlek
Pris: fr. 7900 kronor + moms (priset varierar beroende på objektets storlek)
Har du frågor om utbildningarna?
Telefon
0418-47 07 44
Mail
externservice.rtj@landskrona.se
Alternativt
Ansvarig Mats Olsson
0418-47 07 18
mats.olsson@landskrona.se
Landskrona stads kontaktcenter 0418 47 00 00
Email: kontaktcenter@landskrona.se
Yttre befäl: 0418-47 07 26
Styrkeledare: 0418-47 07 27
Pågående insatser hänvisas till RC-Syd (Räddningscentral Syd)
Ring 046-540 51 12
Vi uppdaterar vår Facebook & Instagram i mån av tid.
Senast uppdaterad av André Tajti
Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.