Den här webbplatsen använder tjänsten Talande webb för uppläsning av innehåll på webbplatsen.
Anhörigcentrum finns för dig som är anhörig till någon som har ett fysiskt eller psykiskt funktionshinder, är långvarigt sjuk eller äldre. Anhörigcentrum erbjuder dig stöd och aktiviteter för att må bra, få kraft, inspiration och hopp.
Hos Anhörigcentrum kan du som är anhörig, såväl ung som äldre, få stöd som underlättar din vardag. Oavsett om du vill träffa andra i liknande situation, fördjupa dina kunskaper inom ett visst område eller koppla av en stund så kan vi hjälpa till. Vi finns också för dig som behöver personligt stöd eller rådgivning. Vi sätter fokus på dig och dina behov när vi formar stödet.
Klicka på rubrikerna nedan för att läsa mer om vilket stöd vi erbjuder. Du är alltid välkommen att kontakta oss på Anhörigcentrum om du har några frågor eller om du önskar stöd från oss.
Vi kan hjälpa dig med vägledning och kontakter. Det kan till exempel handla om information om vilken hjälp du kan få i vardagen eller stöd vid kontakter med myndigheter. Vi kan också hjälpa dig att komma i kontakt med frivilligorganisationer, handikapp- och pensionärsföreningar, samfund och intresseorganisationer.
FRÅGA OM SAMHÄLLSSERVICE: För dig som behöver få ett råd av någon utomstående eller information om vad samhället kan erbjuda.
När och var: 28 januari 2020 och 6 maj 2020 på träffpunkt Västra Fäladen, Segergatan 5, 25 mars 2020 på träffpunkt Fröjdenborg, Artillerigatan 5B. Drop-in klockan 9–16, båda ställena.
Frågor: Kontakta anhörigkurator/äldre- och handikappombudsman Eva Lagerstedt på tel. 0418-47 34 77.
SAMHÄLLSINFORMATION PÅ TRÄFFPUNKTERNA: För alla. Varierande program (se träffpunkternas program här>>).
När och var: Första onsdagen i månaden på träffpunkt Västra Fäladen, första torsdagen i månaden på träffpunkt Fröjdenborg. Klockan 14 på båda ställena.
Om du vill ha ett enskilt samtal så erbjuder vi stödsamtal. Var samtalen äger rum anpassas efter ditt önskemål. Det kan ske på Anhörigcentrum, genom hembesök eller i promenadform. Ett samtal brukar vanligtvis ta cirka en timma.
Du kan anmäla dig till våra samtalsgrupper om du vill träffa andra som är i liknande situation som din egen. Du får i samtalsgrupperna möjlighet att inhämta ny kunskap, dela med dig av dina erfarenheter och prata med andra som är i en liknande situation. Klicka på namnet på samtalsgruppen du är intresserad av, så får du mer detaljer.
Är du intresserad av att delta i någon av våra samtalsgrupper? Kontakta oss gärna på telefonnummer 0418-47 34 11.
Genom utbildningar och föreläsningar får du möjlighet att inhämta ny kunskap, dela med dig av dina erfarenheter och prata med andra som är i en liknande situation.
Vill du lära dig övningar som kan hjälpa dig att hitta din inre styrka? Mindfulness är ett sätt att förhålla sig till all stress och oro som vi ibland känner. Ett sätt att vara medvetet närvarande, att landa i nuet. Kostnadsfritt deltagande.
SAKTA NER: För alla som vill.
När: Tisdagar klockan 13.30–14.30. Vårterminsstart 2020 den 14 januari. Sista gången är den 16 juni.
Föranmälan: Nej.
Var: Träffpunkt Västra Fäladen, Segergatan 5.
Emellanåt arrangerar vi föreläsningar i olika ämnen. Håll utkik här för att se när det är dags.
Utbildningen ges ett par gånger om året. Den vänder sig till dig som är anhörig och som på något sätt stödjer din närstående som har en demenssjukdom.
Första onsdagen i månaden på Västra Fäladens träffpunkt och första torsdagen i månaden på Fröjdenborgs träffpunkt, erbjuds bra samhällsinformation av varierande slag.
Klockan 14 på båda ställena.
Läs mer om träffpunkterna här>>
Att umgås och träffa andra är en betydelsefull del i vardagen och vi erbjuder flertalet aktiviteter. Nedan kan du läsa några exempel på vad vi erbjuder:
Fröjdenborg har öppet dagligen och Västra Fäladen har öppet när där är aktiviteter.
På båda ställena finns lunchrestauranger – och de serverar lunch varje dag i veckan!
Läs mer om träffpunkterna genom att klicka här.>>
Utflykterna är oftast öppna för alla. Anmälan till Anhörigcentrum, tel. 0418-47 34 11. Begränsat antal platser.
Första onsdagen i månaden på Västra Fäladens träffpunkt och första torsdagen i månaden på Fröjdenborgs träffpunkt, erbjuds bra samhällsinformation av varierande slag.
Klockan 14 på båda ställena.
Du hittar träffpunkternas program på den här sidan>>
Vardagsmotion är en viktig del i välbefinnandet. För att ta tillvara hälsofördelar och social samvaro erbjuder vi till exempel:
Balansträning
Vad kan du själv göra för att träna din balans hemma och undvika fallolyckor?
Här kan du ladda ner Socialstyrelsens broschyr med användbara tips.>>
Du är välkommen till Anhörigcentrum under ett år efter att du inte längre är anhörig. Har du haft kontakt med anhörigsamordnare eller anhörigkurator blir du erbjuden ett samtal där vi tillsammans blickar framåt.
Du åker – vi trampar. Anhörigcentrum och träffpunkterna har en speciell cykel, med plats för en som trampar och två som åker i en bekväm vagn. Regnar det så fäller vi upp suffletten, annars kan du känna vinden mot ansiktet. Hjälm på, så klart!
Du som gillar att cykla, men inte kan göra det själv längre av nån anledning får gärna följa med på en skön tur i Landskrona. Vi ordnar trampandet.
Det kostar inget, men du behöver boka din tur.
Intresserad?
Hör av dig till:
Petra Leube tel. 0418-473419, petra.leube@landskrona.se
Annelie Tilly tel. 0418-473417, annelie.tilly@landskrona.se
Karin Andersson tel. 0418-473987, karin.andersson2@landskrona.se
Anhörigcentrums telefonnummer
0418-47 34 11
Besöksadress
Norra Kyrkogränden 17
Enhetschef
Senija Fehratovic
0418-47 09 99
senija.fehratovic@landskrona.se
Anhörigkurator/äldre- och handikappombudsman
Eva Lagerstedt
0418-47 34 77
eva.lagerstedt@landskrona.se
Äldrepedagog
Petra Leube
0418-47 34 19
petra.leube@landskrona.se
Anhörigsamordnare
Ulrika Nilsson
0418-47 34 15
ulrika.nilsson@landskrona.se
Sanna Bejic
0418-47 32 90
sanna.bejic@landskrona.se
Aktivitetshandledare
Annelie Tilly
0418-47 34 17
annelie.tilly@landskrona.se
Karin Andersson
0418-47 39 87
karin.andersson2@landskrona.se
Denna webbplats använder cookies för att förbättra användarupplevelsen.
Senast uppdaterad av Anna Söderquist
Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.