Den här webbplatsen använder tjänsten Talande webb för uppläsning av innehåll på webbplatsen.
Anhörigcentrum finns för dig som är anhörig till någon som har ett fysiskt eller psykiskt funktionshinder, är långvarigt sjuk eller äldre. Anhörigcentrum erbjuder dig stöd och aktiviteter för att må bra, få kraft, inspiration och hopp.
Hos Anhörigcentrum kan du som är anhörig, såväl ung som äldre, få stöd som underlättar din vardag. Oavsett om du vill träffa andra i liknande situation, fördjupa dina kunskaper inom ett visst område eller koppla av en stund så kan vi hjälpa till. Vi finns också för dig som behöver personligt stöd eller rådgivning. Vi sätter fokus på dig och dina behov när vi formar stödet.
Klicka på rubrikerna nedan för att läsa mer om vilket stöd vi erbjuder. Du är alltid välkommen att kontakta oss på Anhörigcentrum om du har några frågor eller om du önskar stöd från oss.
Vi kan hjälpa dig med vägledning och kontakter. Det kan till exempel handla om information om vilken hjälp du kan få i vardagen eller stöd vid kontakter med myndigheter. Vi kan också hjälpa dig att komma i kontakt med frivilligorganisationer, handikapp- och pensionärsföreningar, samfund och intresseorganisationer.
Information om vad samhället kan erbjuda.
Med anledning av Coronaviruset ställer vi tillsvidare in Samhällsinformation på Träffpunkterna.
Om du vill ha ett enskilt samtal så erbjuder vi kostnadsfria stödsamtal. Var samtalen äger rum anpassas efter ditt önskemål. Det kan ske på Anhörigcentrum, genom hembesök eller i promenadform. Ett samtal brukar vanligtvis ta cirka en timma.
Med anledning av Coronaviruset erbjuder vi tillsvidare inte hembesök.
Du kan anmäla dig till våra kostnadsfria samtalsgrupper om du vill träffa andra som är i liknande situation som din egen. Du får i samtalsgrupperna möjlighet att inhämta ny kunskap, dela med dig av dina erfarenheter och prata med andra som är i en liknande situation.
Föranmälan till Anhörigcentrum på telefon 0418-473411.
Med reservation för förändringar
Genom utbildningar och föreläsningar får du möjlighet att inhämta ny kunskap, dela med dig av dina erfarenheter och prata med andra som är i en liknande situation.
Vill du lära dig övningar som kan hjälpa dig att hitta din inre styrka? Mindfulness är ett sätt att förhålla sig till all stress och oro som vi ibland känner. Ett sätt att vara medvetet närvarande, att landa i nuet. Kostnadsfritt deltagande.
För alla som vill.
När: Måndagar klockan 14.00-15.00. Med start den 25/1-22/2.
Föranmälan: Kontakta Anhörigcentrum 0418-473411, max 4 deltagare.
Var: Utomhus. Samling terrassen Träffpunkt Fröjdenborg, Artillerigatan 5.
För alla som vill.
När: 12 februari kl.10.30-12.00
Vill du veta mer eller anmäla ditt intresse kontakta Anhörigcentrum på telefon 0418-473411.
Emellanåt arrangerar vi föreläsningar i olika ämnen. Håll utkik här för att se när det är dags.
Utbildningen ges två gånger om året. Den vänder sig till dig som är anhörig och som på något sätt stödjer din närstående som har en demenssjukdom.
Med anledning av Coronaviruset är vissa aktiviteter inställda.
Att umgås och träffa andra är en betydelsefull del i vardagen och vi erbjuder flertalet aktiviteter. Nedan kan du läsa några exempel på vad vi erbjuder:
Vi träffas och läser litteratur och pratar om våra läsupplevelser. Vi håller distans och antalet platser är begränsade till fem, föranmälan och kostnadsfritt.
Vill du veta mer, kontakta Träffpunkterna på telefon 0418-473417 eller 0418-473987.
För att delta i aktiviteter på Träffpunkt Västra Fäladen och Fröjdenborg krävs föranmälan på telefon 0418-473985 eller 0418-473417. Max antal besökare på Västra Fäladen är 3 personer och Fröjdenborg 3 personer. Samtliga aktiviteter är utomhus.
Läs mer om träffpunkterna genom att klicka här.>>
På grund av den ökande smittspridningen av Covid-19, håller Fröjdenborgs och Västra Fäladens lunchservering stängt tills vidare. Det är fortfarnde möjligt att hämta mat på träffpunkt Fröjdenborg mellan kl 11.00-13.00. Hämtning av mat sker på baksidan, vid terrrassen.
Vardagsmotion är en viktig del i välbefinnandet. För att ta tillvara hälsofördelar och social samvaro erbjuder vi till exempel:
Vad kan du själv göra för att träna din balans hemma och undvika fallolyckor?
Här kan du ladda ner Socialstyrelsens broschyr med användbara tips.>>
Läs mer om de olika aktiviteterna på träffpunkterna, genom att klicka här
Med anledning av Coronaviruset är vissa aktiviteter inställda, alla aktiviteter bedrivs utomhus. Föranmälan till alla aktiviteter, max antal deltagare är 3. Vill du veta mer kontakta träffpunkterna på tel 0418-473985 eller 0418-473417.
Du är välkommen till Anhörigcentrum under ett år efter att du inte längre är anhörig. Har du haft kontakt med anhörig/stödkonsulent blir du erbjuden ett samtal där vi tillsammans blickar framåt.
Du åker – vi trampar. Anhörigcentrum och träffpunkterna har en speciell cykel, med plats för en som trampar och två som åker i en bekväm vagn. Regnar det så fäller vi upp suffletten, annars kan du känna vinden mot ansiktet. Hjälm på, så klart!
Du som gillar att cykla, men inte kan göra det själv längre av nån anledning får gärna följa med på en skön tur i Landskrona. Vi ordnar trampandet.
Det kostar inget, men du behöver boka din tur.
Hör av dig till:
Petra Leube tel. 0418-473419, petra.leube@landskrona.se
Annelie Tilly tel. 0418-473417, annelie.tilly@landskrona.se
Seherezada Catak tel. 0418-473987, seherezada.catak@landskrona.se
Under rådande omständigheter erbjuder vi endast plats för en passagerare i cykelsoffan.
0418-47 34 11
Norra Kyrkogränden 17
Senija Fehratovic
0418-47 09 99
senija.fehratovic@landskrona.se
Hälsopedagog
Petra Leube
0418-47 34 19
petra.leube@landskrona.se
Ulrika Nilsson
0418-47 34 15
ulrika.nilsson@landskrona.se
Sanna Bejic
0418-47 32 90
sanna.bejic@landskrona.se
Vernesa Alibegovic
0418-47 34 77
vernesa.alibegovic@landskrona.se
Annelie Tilly
0418-47 34 17
annelie.tilly@landskrona.se
Seherezada Catak
0418-47 39 87
Seherezada.catak@landskrona.se
Denna webbplats använder cookies för att förbättra användarupplevelsen.
Senast uppdaterad av Petra Leube
Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.