Vi söker fler familjehem

Vi söker dig som vill öppna ditt hem och ditt hjärta för ett barn som saknar den trygghet alla barn borde få ha.

Att vara familjehem är att fungera som förälder åt någon annans barn och ta hand om ett barn som mest av allt behöver tryggheten i ett fungerande hem. Det är ett stort ansvar och en spännande utmaning.
 
Familjehem kan se olika ut. Det kan vara en eller två föräldrar, med eller utan barn, äldre eller yngre, lägenhet eller hus, olika yrkesbakgrund, etniciteter och språkkunskaper.
 
Vi erbjuder dig stöd i form av utbildning och handledning, både i grupp och individuellt. Vi ser tidigare uppdrag som familjehem eller annat arbete med barn och ungdomar som en värdefull erfarenhet.

Barnen - vilka är de?

Barnen som behöver familjehem är som alla andra barn - olika. De har olika ålder, personlighet, bakgrund och intressen. Det barnen har gemensamt är att deras föräldrar av olika skäl inte kan ge dem den trygghet och omsorg som de behöver.
 
När ett barn placeras får familjehemmet all den information som finns om barnet och dess bakgrund för att man på bästa sätt ska kunna förstå och möta barnet dess behov.

Nyfiken, tolerant och trygg?

Vi söker dig som lever ett stabilt liv, både socialt och ekonomiskt. Du har god självkännedom, är flexibel och trivs med livet. Du har tålamod, tid, plats, kraft och känslomässigt utrymme. 
 
I uppdraget ingår att hjälpa barnet till en bra relation till sitt nätverk.

Här finns svar på de vanligaste frågorna om att bli familjehem.

Vi berättar gärna mer. Välkommen att ta kontakt med oss.

Gör en digital intresseanmälan >

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Senast uppdaterad av Maria Kvist