Vigsel

Borgerlig vigsel kan väljas av alla. Vigseln förrättas av särskilda borgerliga vigselförrättare. En borgerlig vigsel är precis som ett kyrkobröllop rättsligt bindande fast utan några religiösa inslag.

Vigsel på stadshusetAlla som ska vigas måste först begära hindersprövning från Skatteverket. Det gör man genom att fylla i och skicka in en ansökningsblankett till Skatteverket. Blanketter och mer information hittar du på Skatteverkets webbplats. Du kan kontakta Skattemyndigheten i Landskrona på telefon 0771-56 75 67.

Om det inte finns några hinder utfärdar Skatteverket ett intyg om hindersprövning och ett vigselintyg. Intygen (i original) ska skickas till Landskrona stad. Intyget om hindersprövning är giltigt i fyra månader. 

Vigsel för utländska medborgare

Om en av er, eller båda, är folkbokförda utomlands måste ni personligen besöka ett skattekontor och lämna in ansökan.

Vittnen

Två vittnen måste närvara vid den borgerliga vigseln och det är brudparet som ansvarar för att vittnen finns. Vittnenas namn och adress måste uppges i samband med bokningen av vigseln. Vittnena ska vara över 15 år.

Vigselbevis

Efter ceremonin får makarna ett vigselbevis. Samtidigt skrivs vigselintyget under av vigselförrättaren. Staden skickar in vigselintyget till Skatteverket.

Avgift för vigsel

Om en av er eller båda är folkbokförda i staden är avgiften 500 kronor. Bor båda i en annan kommun är avgiften 1 000 kronor.

Vigselrum

I Landskrona rådhus finns det ett vigselrum där ni kan hålla er vigselceremoni. Klicka här för att läsa mer om vigselrummet.

Vigselförrättare

Birgitta Persson
Carin Blomberg
Hanna Roxström (föräldraledig hela 2019)
Lars Ståhl
Nina Palmqvist
Roger Lindskog
Ingrid Jerlsten

Boka tid

Du bokar tid via vår e-tjänst Borgerlig vigsel . Bokning måste göras minst 3 veckor innan önskat vigseldatum. För frågor kontakta Vigselkontoret, 0418-47 00 61 som är öppet tisdagar och torsdagar klockan 10.00-12.00.


Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

E-service  
E-service
Kontakt  
Kontakt

Vigselkontoret
0418-47 00 61
Telefontid tisdagar och torsdagar klockan 10.00-12.00

vigsel@landskrona.se