Den här webbplatsen använder tjänsten Talande webb för uppläsning av innehåll på webbplatsen.
Behandlingsteamet är en del av öppenvården i Landskrona Stad. Vi arbetar med riskbruk, missbruk och beroende av alkohol och droger.
Du kan vända dig till oss om du vill veta mer eller söka hjälp och stöd. Du är även välkommen att kontakta oss för råd och stöd om du har någon anhörig eller närstående som behöver hjälp.
Du är välkommen att besöka Öppen rådgivning på onsdagar kl. 16.00-18.00 på Kungsgatan 13. Rådgivningen sker under sekretess och är helt kostnadsfri. Ingen tidsbokning krävs.
Behandlingsteamet i Landskrona stad arbetar med olika former av insatser. Här under kan du läsa mer om vad vi kan erbjuda dig.
Behandlingsteamet erbjuder motivationssamtal, individuellt eller i grupp. Syftet med dessa är att öka din egen vilja till förändring av ditt liv.
Motivationssamtalen går ut på att vi hjälper dig att formulera problemet, att se möjligheter till förändring och att våga ta steget. Detta kan ske både individuellt eller i grupp. Du är välkommen till vår motivationsgrupp på Kungsgatan 13 eller i form av individuella träffar med en behandlare.
Syftet med 12-stegs behandlingen är att öka din kunskap kring beroende, att se konsekvenserna av sjukdomen alkohol/drogberoende och förstå hur den påverkar alla aspekter i livet.
Behandlingen är indelad i två delar, dels den primära fasen, dels efterbehandling. 12-stegsbehandling är en gruppbehandling, med ca 8 deltagare och två gruppledare.
Behandlingsteamet erbjuder en kurs i återfallsprevention som vänder sig till dig som har en strävan att förbli nykter och drogfri.
Under kursens gång får du lära dig identifiera, hantera sug och tankar på alkohol och droger samt träna på nya färdigheter i situationer som tidigare lett till återfall. Återfallsprevention bedrivs både individuellt och i grupp. Som deltagare skriver du före kursstart på ett behandlingskontrakt med regler och målsättning med kursen.
Behandling i grupp passar inte alla människor. Behandlingsteamet erbjuder därför också individuella behandlingssamtal. Tillsammans med dig påbörjar vi ett förändringsarbete mot nykterhet och drogfrihet.
Vi hjälper till att förändra invanda beteenden, attityder och värderingar med hjälp av bl.a. olika kognitiva metoder (KBT). Vi erbjuder också haschavvänjningsprogrammet HAP, återfallsprevention ÅP och anhörigstöd individuellt.
Att leva nära någon som missbrukar eller är beroende innebär att leva i ständig stress och oro. Missbruk eller beroende av alkohol och droger påverkar starkt hela familjen och andra närstående, både vuxna och barn.
Landskrona stad erbjuder hjälp och stöd till både vuxna och barn att hantera situationen.
Emira Talic
Telefon: 0418 - 47 34 30
E-post: emira.talic@landskrona.se
Monica Jönsson
Telefon: 0418 - 47 02 14
E-post: monica.jonsson@landskrona.se
Camilla Andersson
Telefon: 0418 - 47 38 09
E-post: camilla.andersson@landskrona.se
Denna webbplats använder cookies för att förbättra användarupplevelsen.
Senast uppdaterad av Johan Agerblom
Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.