Håll Landskrona rent

Varje vår deltar Landskrona i aktionen Skräpplockardagarna för att minska på skräpet i naturen. Runt om i landet plockar förskolor, skolor, föreningar, företag och privatpersoner skräp.

Skrapplockning 2016 HSR - original (277976) - webb (716661).jpg

Vill ni vara med?

1 mars öppnar anmälan till årets Skräpplockardagar! Anmäl er på hsr.se/skrapplockardagarna/anmalan. Förra året deltog över 700 000 barn och unga runtom i hela landet varav 4 445 deltagare från Landskrona. Bestäm själv vilken dag, under perioden mars-maj, ni vill göra en insats och plocka skräp. 

Tips på vad som är bra att tänka på när man plockar skräp med barn.

Gratis material

Håll Sverige Rent skickar material till alla skolor, förskolor och ungdomsföreningar som anmäler sig senast den 31 maj. Både påsar och läromedel är gratis. I ert bekräftelsemejl finns information hur ni beställer material från deras webshop.

Vi hjälper till att hämta det uppsamlade avfallet

Teknik- och fritidsförvaltningen hjälper till att hämta avfallet ni plockar om ni meddelar dag och plats till oss minst två veckor innan. Kontakta Louise Grén Larsson, louise.grenlarsson@landskrona.se.

Vi är tacksamma om ni sorterar avfallet i komposterbart respektive övrigt avfall om ni anmäler upphämtning av skräpet till oss.

Mer information och bättre kunskap

Skräpplockardagarna ett bra tillfälle att lära sig mer om nedskräpning, återvinning och konsumtion. Vid frågor om som rör Skräpplockardagarna i Landskrona tar du kontakt med Louise Grén Larsson.

Var med du också i kampen mot skräpet!

Frågor och svar

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Kontaktcenter  
Kontaktcenter

Telefon: 0418-47 00 00

E-post: kontaktcenter@landskrona.se

Besök: 
Drottninggatan 7
Landskrona 

Senast uppdaterad av Marie Håkansson