Håll Landskrona rent

Varje vår deltar Landskrona i aktionen Håll Sverige Rent för att minska på skräpet i naturen. Runt om i landet plockar förskolor, skolor, föreningar, företag och privatpersoner skräp - både för att göra sin närmiljö lite finare och för att visa att nedskräpning inte är okej. 2019 deltog 690 647 hjältar runt om i landet!

Vi håller rent

Vill ni vara med?

Från 6 februari är anmälningen öppen till Vi Håller Rent! Anmäl er på www.hsr.se/vihallerrent. Alla anmälda deltagare får kostnadsfritt Håll Sverige Rent skräpplockarmaterial bestående av sopsäckar, soppåsar och digitalt pedagogiskt material. Genom skräpplockarappen Skrappen kan deltagarna registrera sin skräpplockning. Skrappen finns för både iPhone- och Androidmobiler.

Hämta material

I Landskrona brukar materialet delas ut efter vecka 15. Deltagare är välkomna att hämta materialet hos gata- och parkenheten, Förrådsgatan 9. För att kunna hämta material måste ni ha anmält er på www.hsr.se/vihallerrent innan den 24 mars.

Vill ni ha hjälp med att hämta det uppsamlade avfallet?

Gata- och parkenheten hjälper gärna till med att hämta avfallet som plockas. För att vi ska hämta skräpet behöver ni anmäla det till oss senast i samband med att ni hämtar skräpplockarmaterialet då vi även meddelar upphämtningsmöjligheterna.

Vi är tacksamma om ni sorterar avfallet i komposterbart respektive övrigt avfall om ni anmäler upphämtning av skräpet till oss.

Mer information och bättre kunskap

Vi Håller Rent är också ett bra tillfälle att lära sig mer om nedskräpning, återvinning och konsumtion. Vid frågor om som rör Håll Sverige Rent kampanjen i Landskrona stad tar du kontakt med Caroline Hallberg via mejl caroline.hallberg@landskrona.se.

Var med du också i kampen mot skräpet!

Delar av texten är tagen från www.hsr.se/vihallerrent

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Kontakta oss  
Kontakta oss

KUNDTJÄNST GATA & PARK

Telefontid
Måndag-fredag kl. 08.00-12.00
0418-47 04 00

För alla frågor gällande vägar,
trafik, tillstånd, parkering, parker,
stränder, offentliga toaletter och 
vandringsleder.

Senast uppdaterad av Marie Håkansson