Digitala parkeringsautomater

Från mitten av mars är Landskrona stads parkeringsautomater biljettfria. Det betyder att du som bilförare inte får en biljett att sätta i rutan. Registreringsnumret knappas in vid betalning och parkeringsövervakning sker via kontroll av fordonets registreringsnummer.

Landskrona stad har byggt omoch moderniserat sina parkeringsautomater. Automaterna är nu både biljettlösa och kontantfria. De nya automaterna är bättre för miljön samt säkerställer kundens betalning av parkeringen.

För att parkera matar du in bilens registreringsnummer, väljer betalsätt och parkeringstid. Biljett eller kvitto skrivs inte ut. I färgdisplayen finns alla instruktioner både på svenska och engelska.

Fördelarna med de biljettlösa automaterna är att du slipper gå tillbaka till ditt fordon för att lägga parkeringsbiljetten i rutan och du slipper risken med att lappen inte ligger synlig för parkeringsvakten.

Så registrerar du din betalning

 1. Påbörja betalningen och godkänn villkoren för användare genom att trycka på START på displayen.
  Är displayen svart betyder det att automaten gått ner i viloläge. Aktivera displayen genom att trycka på den gröna startknappen under automatens skärm.
 2. Fyll i ditt fordons registreringsnummer. Kontrollera noga att du skriver rätt. Ange registreringsnummer utan mellanrum.
 3. Ange antal minuter för parkeringen med hjälp av knapparna.
 4. Godkänn parkeringstiden genom att trycka OK.
 5. Sätt in eller blippa ditt betal-, kredit- eller drivmedelskort.
 6. Välj om du vill ha kvitto eller inte. Vill du ha kvitto anger du mailadress eller mobilnummer.

Vill du ha kvitto på ditt köp?

Automaten skriver inte ut en biljett eller kvitto, men om du vill ha ett kvitto, via sms eller mejl, kan du ange det i automaten eller hämta kvitto i efterhand på webben. 

Kvitto direkt

När du har avslutat din betalning får du en fråga om du vill ha ett kvitto. Välj "e-post" och ange din e-postadress eller välj "SMS" och ange ditt mobilnummer.

Kvitto i efterhand

Kvitto kan du också i efterhand hämta på webben. Där kan du ladda ner ett kvitto från alla dina parkeringar. Det kan ta upp till 24 timmar innan ditt kvitto blir tillgängligt på webben.

Hämta kvitto här

Kontrollera pågående parkering

Du kan kontrollera din pågående parkering genom att trycka på ”Kontrollera pågående parkering” på automatens skärm. Ange ditt registreringsnummer så visas hur mycket du har betalt och när din parkeringstid går ut.

Avsluta din parkering tidigare

Du kan alltid avsluta parkeringen tidigare. Sätt in eller blippa samma betal- eller kreditkort som du använde när du påbörjade parkeringen. Då betalar du endast för den tid som du har stått parkerad.

De här korten kan du använda i parkeringsautomaterna

 • Mastercard
 • Visa
 • De flesta drivmedelskorten

Observera att det inte går att betala med Maestro och VISA Electron i p-automaterna.

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Senast uppdaterad av Louise Jönsson