Trafikanordningsplan

För arbeten på kommunala vägar, trottoarer samt gång- och cykelvägar som påverkar trafiken krävs en godkänd trafikanordningsplan. Planen är till för att säkerställa så framkomligheten och trafiksäkerheten för trafikanterna blir så bra som möjlig.

Trafikanordningsplanen (TA-plan) visar hur trafiken ska ordnas vid arbetsplatsen och vilka avstängningar och skyltar som ska användas samt om vägmarkeringar berörs. Den anger också om det behövs tillfälliga trafikföreskrifter för arbetsplatsen, till exempel sänkt hastighet. TA-planen upprättas av byggherren själv eller av anlitad entreprenör eller konsult.

Ansökan om tillstånd

Var ute i god tid med din ansökan om TA-plan. En godkänd TA-plan krävs innan arbetet får påbörjas. Handläggningstiden är 2-4 veckor. Ansökan är kostnadsfri.

Logga in och ansök via vår e-tjänst >> 

Är du en entreprenör och inte tidigare sökt TA-plan i Landskrona? Då måste du först skaffa inloggningsuppgifter till e-tjänsten innan du kan ansöka om tillstånd.

Grävtillstånd och markupplåtelse

Om du ska gräva eller borra i kommunens mark måste du även ansöka om grävtillstånd. Om du behöver ställa upp en container eller använda kommunens mark på annat sätt så måste du ansöka om markupplåtelse.

Beviljade tillstånd som kan påverka trafiken

I kartan visas trafikanordningsplaner som beviljats av Landskrona stad och som är pågående. Kartan ger dig kortfattad information om vad som händer i trafiken på olika platser i Landskrona och om vem som sökt tillstånd.

Öppna en större karta i nytt fönster

 

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Kontaktcenter  
Kontaktcenter

Telefon: 0418-47 00 00

E-post: kontaktcenter@landskrona.se

Besök: 
Drottninggatan 7
Landskrona 

Senast uppdaterad av Rickard Persson