Tillgänglighetsredogörelse

Det är viktigt att alla invånare och besökare kan ta del av informationen som finns på landskrona.se. Vi följer därför tillgänglighetsstandarden Web Content Accessibility Guidelines 2.1 (WCAG) för att stärka sidans tillgänglighet.

Tillganglighet_hemsida.jpg

Användning

Vi strävar efter att alla ska kunna ta del av informationen på Landskrona stads hemsida. Alla kontroller och knappar på hemsidan förklaras med text. Detta gör det möjligt för dig som besökare att justera texten efter dina behov.

Vi använder oss av tjänsten ReCaptcha när du skickar in formulär till oss för att verifiera att det inte är en robot. Denna tjänst erbjuder verifikation med bilder eller uppläsning.

Läsbarhet

På landskrona.se använder vi oss av tydliga färgval och kontraster för att göra texten så läsbar som möjligt för dig. Vi erbjuder också ett läsbarhetsverktyg under rubriken Lyssna. Där kan du komma åt teckenförstoring, läslinjal, uppläsning av text och andra verktyg för att underlätta läsandet.

En del av våra dokument på landskrona.se är inskannade och har därför inte samma möjlighet till anpassning som de digitala dokumenten. Vi arbetar kontinuerligt med att ersätta dessa.

Vi följer klarspråkslagen när vi skapar innehåll på landskrona.se. Vi har också skapat lättlästa versioner av vissa sidor så att alla kan ta del av informationen.

Läsbarheten på hemsidan är ett viktigt område när det kommer till tillgänglighet. Landskrona.se har har en funktion som använder Googles översättningsverktyg.

Textning och tolkning av film

Vi strävar efter att kunna erbjuda undertexter när vi publicerar nya filmer. Sändningarna från kommunfullmäktige kan vår leverantör inte erbjuda undertextning i dagsläget. Detta är ett av de kriterier vi inte fullt uppfyller i WCAG och vi hoppas kunna lösa det framöver.

Det finns för närvarande ingen tillgänglig utskrift till våra videor.

För tillfället har vi ingen teckenspråkstolkning på landskrona.se. Detta är en brist vi identifierat och vi jobbar för att lösa detta.

Navigation

Landskrona.se kan navigeras med enbart tangentbord utan något krav på muspekare.

Vi strävar efter att all navigation på hemsidan ska vara tydlig och ha en logisk struktur. Detta för att underlätta för dig som användare.

Vår sida är anpassningsbar och kan dynamiskt anpassa sin struktur för att göra din upplevelse så bra som möjlig samtidigt som den behåller sin struktur och läsbarhet av information.

Vi strävar efter att alltid ha tydliga instruktioner så att besökarna vet hur de ska använda hemsidans funktioner.

Assistans vid inmatning

Vi använder oss av ledtexter för att underlätta när du fyller i formulär.

Epilepsi

Vi strävar efter att det inte ska förekomma bilder eller videor på hemsidan som kan orsaka epileptiska anfall.

Kompatibilitet

Landskrona.se är byggd enligt standardkod för att fungera på så många plattformar som möjligt. Hemsidan är responsiv för att passa olika typer av enheter, till exempel surfplattor, mobiltelefoner och bildskärmar.

Fel och brister

Hittar du ett fel eller något som inte verkar stämma på landskrona.se kan du anmäla det med funktionen Rapportera fel på den här webbsidan, som du kan hitta längst ner på respektive sida.

För dig som vill läsa mer

 

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Senast uppdaterad av Johan Alsén