Den här webbplatsen använder tjänsten Talande webb för uppläsning av innehåll på webbplatsen.
Arbetsmarknad Landskrona är projektorganisation med en tydlig agenda: att minska arbetslösheten i Landskrona stad.
Landskrona och Svalöv har under de senaste åren utvecklat framgångsrika sätt att motverka arbetslöshet bland ungdomar med svårigheter att komma in på arbetsmarknaden. Ett är projektet Vidare som fokuserar på ungdomar som har hoppat av gymnasiet.
Ett annat projekt som genererat goda resultat är Ung 2018/2019. I projektet arbetar kommunen tillsammans med Arbetsförmedlingen kring ungdomar i åldern 20-24 år med omfattande sociala problem som skapar hinder för förankring på arbetsmarknaden. Projektet har fokus på individuell livsvägledning och handledning för att rusta ungdomarna i syfte att bryta negativa mönster, skapa rutiner och på sikt bli redo för att göra framtida yrkesval genom studier, arbete eller annan insats.
Projektet Unga vidare syftar till att vidareutveckla de erfarenheter som dragits i projekt Vidare, Ung 2018/2019 samt i projekten i Svalöv. Efter genomfört projekt implementeras arbetssätten i ordinarie verksamhet. Målgruppen är ungdomar 16-25 år som är i eller riskerar arbetslöshet.
Kontakt
Mats Persson, arbetsmarknadschef
Telefon: 0418-47 00 51
Enkla jobb-projektet är ett delprojekt under paraplyorganisationen Arbetsmarknad Landskrona. Delprojektet består av två ben som båda har som målsättning att förbereda individen för arbetsmarknaden: förberedande programmet och enkla jobb-anställningen.
Grundtanken bakom Enkla Jobb är att vi tar ställning och ser kompetensförsörjningsbehovet som problemet snarare än arbetslösheten. Genom att sänka trösklarna in på arbetsmarknaden kan vi inte bara få fler i arbete, vi möjliggör också för befintlig personal att fokusera på sitt kärnuppdrag.
Kontakt
Jimmi Rönndahl, verksamhetschef
Telefon: 0418-47 33 44
Det andra delprojektet utgörs av de delar inom utbildningsförvaltningen där man interagerar med arbetsmarknaden. Vuxenutbildningen, det kommunala aktivitetsansvaret (KAA) och de insatser som görs inom grund- och gymnasieskola för att koppla samman skolan med arbetslivet är de delar som ingår i Arbetsmarknad Landskrona.
Kontakt
Erik Åström, verksamhetschef
Telefon: 0418-473029
Stadens etablerings- och migrationsstrateg leder delarna inom migration, etablering och integration där arbete eller utbildning är en del av målet. Etablerings- och migrationsstrategen har en strategisk roll i form av att samordna övergripande migrations- och etableringsfrågor för hela stadens organisation och rollen är en rådgivande funktion till stadens politiker och tjänstepersoner.
Många av satsningarna som görs för nyanlända ska enligt Regeringen vara fokuserade mot arbetsmarknaden. Etablerings- och migrationsstrategens målsättning är att på olika sätt bidra till att stadens förvaltningar når sina målsättningar och sin fulla potential när det kommer till frågor inom migration, etablering och integration..
Kontakt
Carina Jording, biträdande förvaltningschef
Telefon: 0418-470324
Ett nära samarbete med Arbetsförmedlingen är en förutsättning för att minska arbetslösheten i Landskrona stad. Arbetsförmedlingen utgör därför ett delprojekt inom ramen för Arbetsmarknad Landskrona.
Inom satsningen finns ett avtal med Arbetsförmedlingen att alla till buds stående statliga medel ska användas för att få in personer på arbetsmarknaden och för att pressa ner arbetslöshetssiffrorna.
Kontakt
Information om pågående aktiviteter och kontaktuppgifter till Arbetsförmedlingen Landskrona >>
Tillväxt Landskrona AB har utformats i samverkan mellan näringslivet, Landskrona stad och Arbetsförmedlingen, och ägs av Landskrona stad. Aktiebolaget ingår i Arbetsmarknad Landskronas kraftsamling för att få en högre andel invånare i arbete.
Tillväxt Landskrona AB kartlägger näringslivets rekryteringsbehov för att tillgodose att insatser och utbildningar leder till att fler landskronabor matchar behovet av olika kompetenser på såväl kort som lång sikt. Detta ger i sin tur företagen förutsättningar för en god tillväxt.
Inom ramen för uppdraget ingår också Resursjobb - en lösning för näringslivet där befintlig personal avlastas med enklare arbetsuppgifter för att i större utsträckning fokusera på sitt kärnuppdrag.
Kontakt:
Pernilla Anderberg, VD
Telefon: 0418-470133
Arbetsmarknad Landskronas senaste delprojekt är UNGA VIDARE och riktar sig till unga vuxna i åldern 20 till 25 år som varken studerar eller arbetar.
Genom motiverande samtal, vägledning och praktiskt stöd i lokalerna i centrala Landskrona, lotsar en handfull projektmedarbetare ungdomarna ut mot arbete eller vidare studier.
Kontakt
Filip Hansson, projektledare
Telefon: 0418-47 32 26
Mats Persson
Projektledare Arbetsmarknad Landskrona
mats.m.persson@landskrona.se
Besöksadress: Skeppsbron 2 (Venterminalen)
Denna webbplats använder cookies för att förbättra användarupplevelsen.
Senast uppdaterad av Malin van 't Wout
Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.