Alae

Område: Landskrona Plats: Landskrona teater Kategori: Musik, Kultur, Dans

Andersson Dance & Per Tengstrand – mästerligt möte som skapar magi.

Alae är ett konstnärligt möte mellan koreografen Örjan Andersson och den New York-baserade pianisten Per Tengstrand, en av Sveriges mest framgångsrika musiker på de internationella konsertscenerna. Örjan, som också alldeles nyligen skapat Mozarts Requiem för Skånes Dansteater och Malmö Opera, har i utformandet av Alae haft Pers Beethoven-tolkningar som utgångspunkt, och föreställningen har sedan vuxit fram genom samtal och diskussioner dem emellan: ”Pers liv med sonaterna och de bilder och minnen dessa frammanar under framföranden runt om i världen har blivit ett arbetsmaterial för mig och dansarna,” säger Örjan Andersson. ”Jag är intresserad av hur vi lyssnar på musik och vad bilden gör med lyssnandet.” Under 2020 firar hela musikvärlden Ludwig van Beethovens 250-årsjubileum – Andersson Dance beger sig därför ut på en internationell turné med dansverket Alae. Men först ett par stopp i Sydsverige.

Koreografi: Örjan Andersson Musik: Ludwig van Beethoven Piano: Per Tengstrand Dansare: Ida ”inxi” Holmlund, Javier Perez och Jernej Bizjak Kostymdesign: Bente Rolandsdotter

Föreställningens längd: ca en och en halv timme (inkl. paus)

Biljettpris: 300:- ordinarie; 250:- scenpass; 150:- ungdom under 26 år, köps på tickster.com

Plats  
Plats
Plats
Landskrona teater
Adress
Järnvägsgatan 2, 26131, Landskrona
Datum/Tid  
Datum/Tid
Datum Tid Plats
22MAJ fredag 22 maj 2020 19:00 - 21:00 Landskrona teater

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Senast uppdaterad av