Bokcirkel: Mot fyren av Virginia Woolf

Område: Landskrona Plats: Landskrona stadsbibliotek Kategori: Evenemang, Kultur, Aktiviteter, Kunskap, Möte

Bokcirkla kring fyrar och ljus i litteraturen!

Mot fyren är ett porträtt i miniatyr av en familj, med det är också ett porträtt av livet självt, om vad tiden och historien gör med människors drömmar och förhoppningar, och en hyllning till det som består.

Virginia Woolf (1882-1941) föddes i London. Tillsammans med sin man Leonard Woolf grundade hon det kända förlaget Hogarth Press och deras hem i Bloomsbury blev centrum för den intellektuella så kallade Bloomsburygruppen. Virginia Woolf debuterade 1915 men fick sitt genombrott först med Jakobs rum 1922. Hennes böcker utmärks av en känslighet och en alldeles egen, utsökt stil med rik bildfantasi. Virginia Woolfs romanteknik var nyskapande och hon var en av de första att utveckla en inre monolog. Med sina klarsynta analyser (Ett eget rum med flera) kom hon att påverka kvinnorörelsen i många länder.

Anmäl dig till: biblioteketvuxen.program@landskrona.se. 10 exemplar av Virginia Woolfs roman Mot fyren finns för utlån från och med 7 mars i i samband med anmälan.

Läs mer
Plats  
Plats
Plats
Landskrona stadsbibliotek
Adress
Regeringsgatan 13, 261 36, Landskrona, Sverige
Datum/Tid  
Datum/Tid
Datum Tid Plats
19APR tisdag 19 april 2022 18:00 - 19:30 Landskrona stadsbibliotek
Kontaktinformation  
Kontaktinformation
Telefonnummer

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Senast uppdaterad av