Bokcirkel – Yukiko Dukes bästa läsning!

Område: S:t Ibb Plats: Vens bibliotek Kategori: Evenemang, Kultur, Möte

”Om hur ett pojkstreck får ödesdigra konsekvenser och förstör livet för en hel syskonskara. Fantastisk roman av en av Nigerias största författare! ”

Så många fantastiska författare, journalister och föreläsare som besöker Landskrona bibliotek varje år! Vi har bett några av dem välja ut en roman som de uppskattar och tycker att vi ska läsa i våra bokcirklar. Yukiko Duke besökte oss våren 2019 då hon lovordade högläsning och delade med sig av sin bästa läsning. Nu rekommenderar Yukiko Landskronas läsare att bokcirkla kring Fiskarmännen av Chibozie Obioma.

Nästan lika roligt som att läsa böcker, är det att prata om dem. Hösten är också en perfekt tid att bokcirkla. På Landskrona respektive Vens bibliotek finns 10 exemplar per bokcirkel av romanen Fiskarmännen att låna fr.o.m. 3 augusti. Sedan möts vi måndag 14 september 18.30 på Vens bibliotek eller tisdag 15 september 18.00 på Landskrona bibliotek. Kom så gärna!

Måndag 3 augusti: 10 exemplar per bokcirkel finns att låna på Landskrona och Vens bibliotek.
Måndag 14 september 18.30: Bokcirkel på Vens bibliotek.
Tisdag 15 september 18.00: Bokcirkel på Landskrona bibliotek.

Yukiko Duke arbetar som kulturjournalist, författare, översättare och moderator. Kanske har du mött henne på Stockholm Literature, Bokmässan, i tidningen Vi läser eller på hennes egen youtube-kanal.

Chibozie Obioma är född 1986 i Akure i sydvästra Nigeria där han växte upp i en familj med tolv barn. Han har bott på Cypern och i Turkiet men lever numera i USA där han undervisar i litteratur och creative writing vid University of Nebraska-Lincoln.

Foto av Yukiko Duke: Anna Widoff.
Foto av Chibozie Obioma: Jason Keith.

Läs mer
Plats  
Plats
Plats
Vens bibliotek
Adress
Uranienborgs skola, 260 12 , S:t Ibb
Datum/Tid  
Datum/Tid
Datum Tid Plats
14SEP måndag 14 september 2020 18:30 - 20:00 Vens bibliotek
Kontaktinformation  
Kontaktinformation
Telefonnummer

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Senast uppdaterad av