Det får bära eller brista

Område: Landskrona Plats: Landskrona teater Kategori: Musik, Kultur, För familjen, För barn och ungdom, Show, Teater

En akrobatisk föreställning om kvinnans styrka.

Med avstamp i sina egna släkthistorier utforskar sex kvinnliga parakrobater gränslandet mellan att bära och att brista. Tyngd och lätthet. Styrka och skörhet. Glädje och sorg.

Genom tiderna har kvinnor burit barn, potatissäckar, kastruller, vatten- och mjölkkannor, barnvagnar in i bilen och uppför trappor, matkassar från affären, ved, tvätt…och fler barn.

Det får bära eller brista är föreställning som berättar en bärande del av kvinnans historia med akrobatik och samtida folkmusik. På scen byggs det mänskliga pyramider och imponerande akrobatiska koreografier i nycirkusens innovativa anda.

Det får bära eller brista är ett nordiskt samarbetsprojekt utvecklat genom residens i Dynamo – Workspace for circus and performing arts i Odense, Danmark, DansIt i Trondheim, Norge, Sorin Sirkus i Tampere, Finland och Landskrona Stadsteater i Sverige.

Medverkande i projektet är 6 kvinnliga akrobater från Finland Sverige, Danmark och Norge som arbetar internationellt. Projektet finansieras av Region Skåne (SE), Skurups kommun (SE), Konstnärsnämnden (SE), Nordisk kulturfond, Kulturrådet (NO), Spenn (NO), Fond for utøvende kunstnere (NO) och Kulturrådet (SE)

Biljetter köps på tickster.com

 

Föreställningens längd: 1 timme

Ålder: Rekommenderas från 9 år i vuxens sällskap.

Idé och koncept: Circus By Me

Akrobater: Anna Nerman Sylla, Katja Kortström, Linda Petersson, Rebecka Nord, Seela Wanvik & Signe Veinholt

Komposition: Anna Cederquist

Regi: Åsa Johannisson

Musiker: Anna Rynefors, Anna Cederquist

 

 

Plats  
Plats
Plats
Landskrona teater
Adress
Järnvägsgatan 2, 26131, Landskrona
Datum/Tid  
Datum/Tid
Datum Tid Plats
29FEB lördag 29 februari 2020 19:00 - 20:00 Landskrona teater

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Senast uppdaterad av