Emma Leijnse – I en annan klass

Område: Landskrona Plats: Landskrona stadsbibliotek Kategori: Evenemang, Kultur, För familjen, För barn och ungdom, Aktiviteter, Kunskap, Möte, Föreläsning

Möt författaren och skolreportern Emma Leijnse i ett samtal med journalisten Peter Fällmar Andersson om om hennes bok och tillståndet i den svenska skolan.

Emma Leijnse har följt två svenska skolklasser genom mellanstadiet, från fyran till sexan. I den ena klassen har eleverna lågutbildade föräldrar, i den andra är föräldrarna högutbildade. Hon har träffat barnen och lärarna i skolan och hemma och noterat skillnaderna mellan de två gruppernas liv och möjligheter att nå framgång i skolan.

Trots att både lagen och den politiska retoriken uttrycker att skolan ska kompensera för elevernas bakgrund, så blir det allt mer så att de elever som har dåliga förutsättningar med sig hemifrån, också får gå i en sämre skola. Vad gör detta med hur eleverna ser på sig själv och på varandra? Och hur påverkas samhället i längden när vi i allt högra grad delas upp redan i skolan? Det är dessa frågor I en annan klass handlar om.

Emma Leijsne är författare till I en annan klass. Ett reportage om skillnaderna i den svenska skolan, Godkänt? En reportagebok om den svenska skolan samt Fördel kvinna. Den tysta utbildningsrevolutionen. Hon är även journalist vid Sydsvenskan.

Peter Fällmar Andersson är journalist vid Sydsvenskan/HD.

Föranmälan: biblioteketvuxen.program@landskrona.se.

 

Bild: Lars Dareberg.

Läs mer
Plats  
Plats
Plats
Landskrona stadsbibliotek
Adress
Regeringsgatan 13, 261 36, Landskrona, Sverige
Datum/Tid  
Datum/Tid
Datum Tid Plats
28AUG söndag 28 augusti 2022 18:00 - 19:00 Landskrona stadsbibliotek
Kontaktinformation  
Kontaktinformation
Telefonnummer

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Senast uppdaterad av