assistenterna...tre fotografer, tre temperament

Plats: Galleri 1658 Kategori: Konst, Kultur

Det är med en viss fascination man kan se hur en stor bildkonstnär kan influera sina elever på så olika sätt.

Fredrik Etoall är fotograf, filmare och regissör, med världen som arbetsfält. Fredrik jobbar med musik, lifestyle, reklam och mode. Ofta med en kritisk, absurd underton. I denna utställning deltar han tillsammans med artisten FELIN i ett bild-musik-projekt under namnet ”No more (sweet Alabama)” Ett ställningstagande FÖR människors rätt… Till sin egen kropp, att vara sig själva.

Martina Leo är bland annat utbildad på International Center of Photography i New York.  Förutom att hon är en av de främsta uttolkarna av Strömholms bildvärld, har hon också assisterat fotografer som Helmut Newton och Herb Ritts. Martinas fotografiska verklighet är ofta drömsk: det konkreta transformeras till det mjukt abstrakta. Hennes bilder har en försåtlig lätthet.

Örjan Kristenson började arbeta med Christer Strömholm, i mitten av åttiotalet. Först som retuschör, senare som assistent. Efter en arbetsplatsolycka på Sydsvenskan i Malmö, fotograferar han idag ”saker som inte rör på sig så mycket” Människor är ofta påtagligt frånvarande i hans senare bilder.

Läs mer
Plats  
Plats
Plats
Galleri 1658
Adress
Norra Kyrkogränden 28

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Senast uppdaterad av Louise Jönsson