Luca Ratti l Landskrona Orgelfestival

Plats: Sofia Albertina kyrka

Kvällens program
Johann Sebastian Bach (1685-1750)
Praeludium och Fuga i Ess-dur BWV 552

Felix Mendelssohn (1809-1847)
Choral und Variation «Herzlich tut mich verlangen»

Marco Enrico Bossi (1861-1925)
Scherzo i g-moll op. 49 n. 2

Camille Saint-Saëns (1835-1921)
Le Cygne
ur «Le Carnaval des Animaux»
transkr.. av Alexandre Guilmant

Alexandre Guilmant (1837-1911)
Sonata no. 1 i d-moll op. 42
- Introduction et Allegro
- Pastorale
- Final

Luca Ratti
Luca Ratti, född 1979 i Milano, fullgjorde sina musikstudier för Mo Luigi Toja vid musikinstitutet ”Giulio Rusconi” i Rho (Milano) och tog examen i orgel och orgelkomposition vid musikinstitutet ”G. Donizetti” i Bergamo 2002. Han har också deltagit i mästarkurser för Robert Hugo vid ”International Summer School of Early Music” i Valtice (Tjeckien), för Ton Koopman i Haarlem (Holland) och i Pistoia (Italien) och för Guy Bovet och Jacques van Oortmerssen i Mainz (Tyskland).

Han har givit konserter i Italien, Tyskland, Belgien, Frankrike, Litauen, Polen, Schweiz, Spanien och Sverige, på berömda orglar såsom den historiska Fux-orgeln (1736) i Fürstenfeldbruck och orgeln i Eglise de Notre-Dame des Neiges all’Alpe d’Huez designad av Jean Guillou. Sedan 2014 deltar han som pianist i Golden Butterfly Gala, en eminent show med den italienska nationens lag i rytmisk gymnastik.

Han undervisar i orgel, musikteori och körledning vid musikinstitutet ”Giulio Rusconi” i Rho. Han har erhållit andra pris vid sjätte upplagan av orgeltävlingen Concorso Nazionale d’Organo ”S. Guido d’Aquesana” i Acqui Terme (Italien). Han är dirigent för Polifonic Choir ”S. Martino” i Inveruno (Milano) och gosskören ”Piccolo Coro Giulio Rusconi” som ger konserter i norra Italien och Schweiz.

Vid 500 årsjubileet av Reformationen, 2017, dirigerade han the Bach Choir (Milano) och the Orchestra Giulio Rusconi i framföranden av kantater av Bach och Mendelssohn. Han examinerades cum laude filosofi vid ”Università degli Studi di Milano”, han var inbjuden att presentera sin forskning över Roger Scrutons och Nicholas Cooks musikestetik i ett föredrag vid ”Seminario Permanente di Filosofia della Musica” och i en artikel i online-tidningen ”De Musica”.


Fri entré till samtliga programpunkter under Orgelfestivalen.

Se hela festivalprogrammet på vår hemsida.
https://www.svenskakyrkan.se/landskrona/landskrona-orgelfestival

Plats  
Plats
Plats
Sofia Albertina kyrka
Adress
Kungsgatan 9, 261 31 Landskrona
Kontaktinformation  
Kontaktinformation
Arrangör
Svenska Kyrkan - Landskrona församling
Villkor  
Villkor
Prisinformation
Fritt inträde
Åldersgräns
Alla åldrar

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Senast uppdaterad av Louise Jönsson