Lisa Ising – Blomsterbönder

Område: Landskrona Plats: Landskrona stadsbibliotek Kategori: Evenemang, Kultur, Aktiviteter, Kunskap, Natur, Shopping, Föreläsning

Lisa Ising är trädgårdsjournalist och författare, samt initiativtagare till Slottsträdgården i Malmö. Hon skriver ofta om den sociala sidan av odling, men även om hållbarhet och klassiska trädgårdsreportage.

Landskrona Stad följer Folkhälsomyndighetens direktiv och rekommendationer kring pandemin. Här kan du läsa mer om den aktuella situationen.

Boken Blomsterbönder tar oss med till de hållbara odlare av snittblommor som på senare tid vuxit upp runt om i landet, från Smygehuk i söder till Västerbotten i norr. Alla odlar de hållbart och med omsorg. Närodlade blommor är en jättetrend både i Sverige och utomlands – och här finns massor att inspireras och lära av. De blommande fälten blir dessutom ofta populära besöksmål och gynnar såväl insekter, biologisk mångfald som landsbygdsutveckling. Och så blir det ju underbara buketter.

Här delar blomsterbönderna generöst med sig av odlingsvärda sorter och andra tips. Kanske vill du odla egna blomster till husbehov, plocka famnen full på närmaste självplock, starta din egen blomsterfarm – eller själv åka på en blommande roadtrip. Boken är en energikick med blicken mot en hållbar framtid där både människor, blommor och bin har sin givna plats. Äntligen kan vi njuta av fredagsbuketten med gott samvete!

Lisa Ising är född och uppvuxen i Landskrona där hon redan i unga år jobbade på NST/Landskronaposten. Efter studier på Journalisthögskolan i Stockholm arbetade hon länge inom radio men har därefter återvänt till skrivandet. 2016 kom hennes första bok Trädgårdslegender, om de stora profilerna inom svensk trädgård – 2021 i ny uppdaterad upplaga. Blomsterbönder är hennes senaste bok, om den världsomfattande trenden med närodlade snittblommor i säsong, nominerad till Årets Trädgårdsbok 2021.

Föranmälan: biblioteketvuxen.program@landskrona.se.

Arr: Biblioteket och Landskrona Trädgårdssällskap.

 

Bild: Hedvig Ising.

Läs mer
Plats  
Plats
Plats
Landskrona stadsbibliotek
Adress
Regeringsgatan 13, 261 36, Landskrona, Sverige
Datum/Tid  
Datum/Tid
Datum Tid Plats
08FEB tisdag 8 februari 2022 18:00 - 19:00 Landskrona stadsbibliotek
Kontaktinformation  
Kontaktinformation
Telefonnummer

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Senast uppdaterad av