Magnus Rietz – Fyrar runt Östersjön

Område: Landskrona Plats: Landskrona stadsbibliotek Kategori: Kultur, Aktiviteter, Kunskap, Möte, Natur, Föreläsning

Vad har fyrar och fyrljus för betydelse för människan både konkret och symboliskt? Om detta samt en presentation av ett antal fyrar längs Östersjöns kuster gör fotografen och författaren Magnus Rietz när han besöker Landskrona bibliotek torsdag 21 april 18.00.

I sin senaste bok Fyrar runt Östersjön har Magnus Rietz under fyra år besökt över 200 fyrplatser i samtliga länder runt Östersjön: Sverige, Danmark, Finland, Estland, Lettland, Litauen, Polen, Tyskland och Ryssland. Som första västerlänning någonsin har Rietz fått tillstånd att besöka och fotografera fyrarna på alla ryska öar i Finska viken, där tiden stått stilla sedan andra världskriget och där fyrvaktarna fortfarande lever kvar.

Magnus Rietz är fotograf och författare till ett tiotal böcker. Han är nautiker, farolog, dvs. fyrentusiast och kustjägare. Intresset för fyrar uppstod på allvar under seglingar runt Östersjön mot mitten av 1980-talet. År 1996 var han med och bildade Svenska Fyrsällskapet där han bland annat initierade återtändningen av ett tiotal fyrar.

Föranmälan: biblioteketvuxen.program@landskrona.se

Läs mer
Plats  
Plats
Plats
Landskrona stadsbibliotek
Adress
Regeringsgatan 13, 261 36, Landskrona, Sverige
Datum/Tid  
Datum/Tid
Datum Tid Plats
21APR torsdag 21 april 2022 18:00 - 19:00 Landskrona stadsbibliotek
Kontaktinformation  
Kontaktinformation
Telefonnummer

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Senast uppdaterad av