Marie Dacke – Trädgårdsdjur,myllret och mångfalden

Område: Landskrona Plats: Landskrona stadsbibliotek Kategori: Evenemang, Aktiviteter, Natur, Föreläsning

I det här fördraget med Marie Dacke får du inspiration, kunskap och idéer för att göra din trädgård till en oas för så många arter som möjligt.

Trädgårdsdjur är alla de som kryper, surrar, flyger och kvittrar i din trädgård. Bin och andra insekter som pollinerar fruktträden så de bär frukt. Nyckelpigor, blomflugor, getingar, fåglar, grodor, fladdermöss och igelkottar håller skadedjuren i schack. Maskar och gråsuggor omvandlar visset skräp till näringsrik jord och förser dina blommor med näring.

När vi anlägger och pysslar i våra trädgårdar har vi oftast våra egna önskningar i åtanke. Men även trädgårdsdjur har önskemål: de vill kunna söka skydd, ta hand om sina ungar och hitta föda.

I det här fördraget med Marie Dacke får du inspiration, kunskap och idéer för att göra din trädgård till en oas för så många arter som möjligt. Med rätt planering kan du och trädgårdsdjuren trivas och frodas i trädgården tillsammans och öka den biologiska mångfalden. Det är bra för både dig och naturen.

Marie Dacke är professor i sinnesbiologi vid Lunds universitet och forskar om hur djur ser och navigerar. Under tio år har hon svarat på allmänhetens frågor om livet i deras trädgård i TV-programmet Studio Natur. Gräsmattan i hennes trädgård byttes nyligen mot en sedummatta som skalbaggarna, spindlarna och bina tycker om.

Marie Dacke har skrivit boken Taggad att leva : igelkottens liv, historiska resa och hotade framtid samt är medförfattare till boken Trädgårdsdjur: myllret och mångfalden som växterna älskar

Marie Dacke
www.landskrona.naturskyddsforening

Föreläsningen är ett samarbete med Naturskyddsföreningen i Landskrona.

Föranmälan: biblioteketvuxen.program@landskrona.se

 

 

 

 

 

 

Läs mer
Plats  
Plats
Plats
Landskrona stadsbibliotek
Adress
Regeringsgatan 13, 261 36, Landskrona, Sverige
Datum/Tid  
Datum/Tid
Datum Tid Plats
26OKT tisdag 26 oktober 2021 18:00 - 19:00 Landskrona stadsbibliotek
Kontaktinformation  
Kontaktinformation
Telefonnummer

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Senast uppdaterad av