Mian Lodalen – Lisa och Lilly

Område: Landskrona Plats: Landskrona stadsbibliotek Kategori: Evenemang, Kultur, Aktiviteter, Kunskap, Möte, Historia, Föreläsning

Hör Mian Lodalen presentera sin historiska svit om homosexuellas villkor i Sverige.

Mian Lodalen har skrivit ett tjugotal romaner, barnböcker och faktaböcker. Hon har också medverkat i en rad uppmärksammade antologier och intervjuböcker. Hennes böcker har prisbelönats och översatts till flera språk. Sedan 1980-talet har Mian varit djupt engagerad i feminism, hbtqi+ – och djurrättsfrågor, vilket också återkommer som tema i flera av hennes verk.

Hösten 2020 utkom den rosade romanen Lisa och Lilly: en sanna kärlekshistoria, först av tre i en svit som baserar sig på verkliga historiska fall och som handlar om homosexuellas livsvillkor i Sverige, med nedslag de senaste hundra åren. Hösten 2021 utkom Lesbiska ligan.

Programmet arrangeras i samband med att vi läser Mian Lodalens bok Lisa och Lilly: en sann kärlekshistoria i höstens bokcirkel, tisdag 20 september, 18.00.

Föranmälan: biblioteketvuxen.program@landskrona.se.

 

Bild: Elisabeth Ohlson.

Läs mer
Plats  
Plats
Plats
Landskrona stadsbibliotek
Adress
Regeringsgatan 13, 261 36, Landskrona, Sverige
Datum/Tid  
Datum/Tid
Datum Tid Plats
11OKT tisdag 11 oktober 2022 18:00 - 19:00 Landskrona stadsbibliotek
Kontaktinformation  
Kontaktinformation
Telefonnummer

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Senast uppdaterad av