Sommar i Landskrona: Jakob Hellman

Område: Landskrona Plats: Slottsparken Kategori: Musik

I över 30 år fick fansen vänta. Men så släppte Jakob Hellman sitt andra album, ”Äntligen borta”. Och resten är historia.

Jakob Hellman slog igenom med buller och bång 1989 då hans debutalbum ”…och stora havet” släpptes. Låtar som ”Vara vänner” och ”Hon har ett sätt” introducerade ett nytt sätt att skriva låtar på svenska, med sina ordrika texter och ett uttryck bestående av lika delar naivitet och melankoli.

Med ”…och stora havet” skrev Jakob Hellman både om spelreglerna för svensk pop och in sig själv i historieböckerna.

Kent, Håkan Hellström och Veronica Maggio är alla artister som är svåra att tänka sig utan de dörrar Jakob Hellmans debutalbum öppnade.

Myterna kring Jakob Hellman och var han tog vägen efter det stora genombrottet är många. Trots den korta karriären är Jakob Hellman en av den svenska pophistoriens mest älskade och saknade artister. Nu är vi mitt i en ny berättelse. Berättelsen Artisten som försvann är nu förbytt i Artisten som kom tillbaka. Att det andra albumet var efterlängtat är tre decenniers största underdrift. Jakob Hellman gör ett intimt nedslag i Landskrona i sommar, tillsammans med en pianist, och utlovar en magisk spelning.

Plats  
Plats
Plats
Slottsparken
Adress
Säbygatan 8, 261 33 , Landskrona
Datum/Tid  
Datum/Tid
Datum Tid Plats
05AUG fredag 5 augusti 2022 20:00 - 22:00 Slottsparken
Kontaktinformation  
Kontaktinformation
Arrangör
Telefonnummer

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Senast uppdaterad av