Utställning med Susanne Jardeback – Pumphuset

Område: Landskrona Plats: Pumphusets konsthall Kategori: Evenemang, Konst, Kultur

En stund av ro – Susanne Jardeback, KRO

Koloristen Susanne Jardeback Olesen (1959) arbetar sedan 20 år med konst på heltid och vid sidan om sitt eget måleri bedriver hon också kursverksamhet i sina ateljéer utanför Ask. Susanne arbetar i olika tekniker, såväl olja som akryl, och ibland med collage. Motiven upplevs som abstrakta eller halvabstrakta och är ofta i starka färger. Med min utställning i Pumphuset Konsthall i Borstahusen vill jag förmedla något oförstört och fridfullt. Något som behövs i denna tid av oro vi lever i. Själv måste jag vara i den känslan under mina arbetsdagar i ateljén.

Det kom en morgon för några år sedan, mitt under den terror och krig som blev vår vardag genom nyhetsflödet. Besvikelsen över mänskligheten som förstör vår jord och varandra. Mitt inre sa stopp, och jag klarade inte ta emot mer elände. Den dagen förändrades mitt uttryck i kompositionerna. Jag stängde in mig i min egen värld, fri från ondo och oro, för att helt enkelt stå ut. Min färgpalett fick plötsligt andra färger än det brukade. Målningarna fick börja födas ihop med klassisk musik. Utanför ateljéfönstret har jag ett vackert, fridfullt landskap med betande hästar och böljande kullar. Det andas harmoni.

I utställningshallen visar jag även de sju Nobeldiplomen jag fick äran att skapa 2011-2014 för kemi, fysik och ekonomipristagare. Såklart är det kopior men originalskinn och monogram är på riktigt. Jag heter Susanne Jardeback Olesen. Arbetar heltid med min konst sedan 1999. Driver mitt företag Jardeback Art och är verksam vid Söderåsens fot i Svalövs Kommun. www.jardebackart.se

Vi följer myndigheternas råd och slussar in besökanden i begränsad omfattning och ser till att avstånden hålls.

Läs mer
Plats  
Plats
Plats
Pumphusets konsthall
Adress
Nedre Gatan 97, 261 61, Landskrona
Datum/Tid  
Datum/Tid
Datum Tid Plats
20SEP söndag 20 september 2020 12:00 - 16:00 Pumphusets konsthall
Kontaktinformation  
Kontaktinformation
Telefonnummer

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Senast uppdaterad av