Vandringens dag

Område: Landskrona Plats: Landskrona Kategori: Evenemang, Aktiviteter, Natur

Den 12 september anordnar Svenska Turistföreningen (STF) ”Vandringens dag” över hela Sverige. STF Landskrona Vandrarhem kommer tillsammans med Landskrona Stad, Svenska kyrkan och Mötesplats Borstahusen att denna dag erbjuda såväl kortare som längre vandringar i och utanför Landskrona.

Program för vandringens dag:

Vandring på Skåneleden, SL5, del av etapp 8.
Längd 8.8 km.
10:00 första start
15:00 sista målgång
Sträckan tar 2-3 timmar.

Start vid Rydebäcks Strandkiosk och avslut vid receptionen på Mötesplats Borstahusen. Funktionärer och toaletter finns vid starten, i Ålabodarna och på Mötesplats Borstahusen. Ta gärna buss eller tåg till Rydebäck och gå ner till starten (ca 1600m).

Avsluta med en god lunch på Erikstorps Kungsgård som har öppet till 15.00. Det går att ”droppa” förbi eller förboka ditt bord. För sällskap över 8 personer ber vi dock om en förbokning.
Gatuköket vid Lill-Olas håller också öppet från 10.00 och erbjuder lite enklare tilltugg, glass och en god kopp kaffe.

Pilgrimsvandring
Längd ca 3 km.
Tider:
10.00-12.00
13:30-15.30

Att vara ”här och nu” är en av vandringens stora förtjänster och på en pilgrimsvandring gör vi en yttre och en inre vandring mot den närvaro som finns i det som är. Anledningen till att göra en pilgrimsvandring är inte bara religiös utan lika ofta finns det andra skäl.

Pilgrimsvandringen startar och slutar vid Lill-olas badstrand.

Pilgrimsvandring i stadsmiljö
Tid: 14.00-16.00

Vi ger oss ut på en vandring i Landskrona där vi möter medeltida platser med heliga betydelser. Vi guidas av prästen Charlotte Winther och historieläraren Kalle Nilsson som ger oss en inblick i historien, samtidigt som vi låter tankarna kring de olika platserna vandra fritt. Vandringen startar vid Landskrona konsthall.

Föredrag
Den 8/9 kl. 18-19.30 bjuder vi också in till en inspirationskväll på Stadsbiblioteket, med föredrag om Skåneleden och tips på vandringsutrustning.

Arrangörer: Mötesplats Borstahusen, STF Landskrona vandrarhem, Svenska kyrkan Landskrona församling och Landskrona stad.

Läs mer
Plats  
Plats
Plats
Landskrona
Adress
Landskrona, Sweden
Datum/Tid  
Datum/Tid
Datum Tid Plats
12SEP lördag 12 september 2020 10:00 - 16:00 Landskrona

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Senast uppdaterad av