Simskolor på Karlslundsbadet

Karlslundsbadet har kurser i babylek och vattengympa samt att vi har simskolor för både barn och vuxna. Boka och betala online!

En flicka får simundervisning av en simlärare

När du kommer till våra kurser, glöm inte handduk och tvål. Att duscha innan badet är obligatoriskt. Renlighet är viktigt för alla! Nya kurser startar vecka 38 2022.

Vuxensimskola

Alla bör kunna simma och det är aldrig för sent att lära sig. Vuxensimskolan riktar sig till dig som är vuxen och känner att du skulle behöva bli lite säkrare i vattnet. Simkunnighet kan en dag rädda livet på dig själv eller andra! Priset är 750 kr för 10 gånger.

När är jag simkunnig?

Simkunnig är den som kan falla i på djupt vatten, få huvudet under och åter ta sig upp till ytan och därefter simma 200 meter i följd varav 50 meter ryggsim.

Babylek

Under ledning av vår utbildade babyinstruktör kan du som förälder ta med din baby på babylek. Under sång och lek får barnet lära sig vattenvana i ett tidigt stadium. Barnet kommer att öva balans och koordination samtidigt som att man har roligt tillsammans. Babyn ska vara minst 3 månader och ha läkt navel. Babysim kostar 825 kr för 8 gånger.


Att tänka på innan du kommer med din baby

  • Kom gärna in och bekanta dig med miljön innan kursen startar
  • Använd speciell babybadbyxa eller badblöja
  • Tänk på att babyn ska vara utvilad och mätt när kursen startar
  • Duscha inte babyn innan, de kyls lätt ner men vuxen ska tvätta sig noga
  • Man kan gärna gå om en kurs om man känner att barnet inte är redo för nästa steg. 
  • Barn är olika och lär sig olika snabbt 

Simskola

Förkunskapskrav

Nybörjare

6 - 8 år. Inga förkunskaper krävs.

Här övar vi främst vattenvana och fokuserar på märkena: droppen, doppingen, krabban blå och krabban röd.

Nybörjare+

6 - 10 år. Vattenvana krävs.

Här lär vi oss att simma 10 m bröstsim och ryggsim med bröstbentag och liksidiga armtag. Detta är första kunskapsbeviset i simning. Vi fokuserar på märkena: Silvergrodan, guldgrodan & grodan rygg-blå.

Fortsättning

6 - 10 år. Kunna simma 10 m bröstsim och ryggsim med bröstbentag och liksidiga armtag.

Säkerheten ökar. Här lär vi oss simma 25 m på grunt och djupt vatten. Både bröstsim och ryggsim. Vi fokuserar på märkena: Grodan rygg-grön, silversälen och guldsälen.

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Kontakt  
Kontakt

Besöksadress
Idrottsvägen 9 / Karlslundsvägen 12
261 42 Landskrona

Reception
0418-47 30 10
karlslundsbadet@landskrona.se

 

Glöm inte hänglås!

Till skåpen i omklädningsrummen samt till värdeskåpen används hänglås. Tänk på att ta med dig egna lås. Hänglås kan köpas på badet. Ett hänglås för 40 kr.

Senast uppdaterad av Louise Jönsson