Bad och stränder

Landskronas strandbad har barnvänliga, långgrunda sandstränder och bra vattenkvalitet. Vid två av de populäraste stränderna, Cement och Lill-Olas, har vi långa badbryggor för djupare dopp.

Landskrona har flera allmänna badplatser och dessa sköts av teknik- och fritidsförvaltningen, Landskrona stad. 

Inför varje badsäsong rensas stränderna upp och tång avlägsnas. Badbryggor brukar sättas ut under april, beroende på väder. Under badsäsongen görs en ökad renhållning av stränderna och prover tas regelbundet på vattenkvaliteten. Ändringar i väderleken kan sommartid snabbt skapa förutsättningar för ansamlingar av alger. När det är algblomning ska du vara försiktig med att bada. 15 maj - 15 september räknas som badsäsong.

Handikappbad

Den stora bryggan på Lill-Olas badstrand är tillgänglig för rullstollsburna. Här finns en hiss som är till för rullstolsburna där hela rullstolen körs in och sänks ned. Nyckel till hissen hämtas i kiosken nere på Lill-Olas strand eller hos strandvärdarna. Man måste vara två för att hantera hissen.

Toaletter

Toaletterna vid Lill-Olas badstrand och Cement är öppna dagligen året runt kl. 06.00-22.00. Vintertid är endast en del av toaletterna öppna.

Hund- och hästbad

Hundar och hästar får varken vistas eller bada på allmänna badplatser under badsäsongen, perioden 1 maj - 30 september. Hundar får bada på följande platser:

• Lill-Olas (norra delen)
• Nordkap (mellan Citadellkliniken och Lindeshamn)

Hundbaden är markerade på plats och avgränsade med skyltar. Skyltning i Lill-Olas finns från Badkolonin.

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Kontakta oss  
Kontakta oss

KUNDTJÄNST GATA & PARK

Telefontid
Måndag-fredag kl. 08.00-12.00
0418-47 04 00

För alla frågor gällande vägar,
trafik, tillstånd, parkering, parker,
stränder, offentliga toaletter och 
vandringsleder.

Publicerat den av Louise Jönsson

Senast ändrad